VIDEO: / Sa 7 godina u pola sata zaradi 180 tisuća eura

Sedmogodišnjak Kieron Williamson prava je britanska atrakcija – nazivaju ga malim Monetom, a u samo pola sata može zaraditi čak 150 tisuća funti.

3.8.2010.
11:53
VOYO logo

Ovaj je mali umjetnik u samo jednom vikendu rasprodao najnoviju kolekciju slika za samo pola sata, i pritom zaradio vrtoglavih 150 tisuća funti.

Njegove 33 slike bile su pravi mamac za ljubitelje umjetnosti iz Arizone, New Yorka, pa čak i Južne Afrike, koji su ponude davali putem telefona u nadi da će kupiti jednu od slika, prenosi Daily Mail. Jedan je par iz Philadelphije dva dana kampirao ispred galerije u gradu Holtu kako ne bi propustio treću izložbu Williamsonovih radova.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegove najskuplje slike su ulje na platnu Izlazak sunca u Morstonu, koja je prodana za skoro 10 tisuća eura te pastel Marš u suton, nešto više od 8 tisuća eura.

Video star par mjeseci

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Keiron kaže da obično slika rano ujutro i poslije škole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201007280482006 ''Ustajem u šest ujutro da bih slikao, i onda opet slikam poslije škole. Sada su školski praznici pa slikam stalno. Sviđaju mi se pejzaži poput Norfolka, gdje nema puno brda i planina", objasnio je britanski mali Monet.

Tjedno naslika oko šest slika, a čak 700 ljudi nalazi se na listi čekanja. Do prije dvije godine njegov je talent bio ograničen samo na bojenje dinosaurusa koje su mu crtali roditelji, no razvio se u pravo čudo od djeteta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članak:

arti-201007280482006

TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo