VIDEO: / 'Ne mogu biti siromašniji nego što jesam'

26.5.2010.
13:15
VOYO logo

Radi se o triptihu posvećenom apstraktnoj umjetnosti i avangard/i/ama 20. stoljeća. Posveta je ipak 'realistična' koliko god je to moguće. Labrović je skinuo sa sebe nekoliko komada kože s različitih dijelova tijela i njih formirao u geometrijske oblike – krug, trokut i kvadrat te ih izložio pred očima javnosti.

arti-201005210215006 Uz izložbu, cijeli projekt prati i internetska aukcija, putem koje prodaje dio svoje kože na e- Bayu čija je početna cijena 0,99 dolara te se nada da će postići što veću cifru.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O novom projektu razgovarali smo sa samim autorom koji nam je pojasnio o čemu se zapravo radi i zašto je u svrhu umjetnosti odlučio oderati vlastitu kožu.

Video by Franjo Tot

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pitali smo ga je li se nešto promijenilo otkada je izjavio da ga nitko ne zove na pivu, a kamoli da ga pipka. Labrović je priznao kako su ga nakon te izjave prijatelji čak odveli i na ručak.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

arti-201004210487006 Naime, kako sam tvrdi, radilo se o šaljivoj dosjetki kojom je reagirao na izjave golih performera u njujorškoj MoMI tijekom izložbe Marine Abramović koji su se žalili da ih posjetitelji fizički 'zlostavljaju'. Siniša je njome samo želio ukazati na položaj domaćih performera koji su u 'nezamjetnoj' poziciji u hrvatskom društvu.

Labrović je poznat široj javnosti po svojim provokativnim projektima i performansima, poput onog kada je organizirao reality show s ovcama, prepjevao Glorije u guslarskoj varijanti, a radi umjetnosti je pio čak i vlastitu mokraću.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo