ULUPUH / dobio prostor u centru grada

Hrvatska udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnika svečano je otvorila nove prostore sjedišta Udruge čime je ujedno počelo obilježavanje 60.

22.1.2010.
16:47
VOYO logo

Novi prostori sjedišta Udruge nalaze se u Preradovićevoj 44/I, a tim je otvorenjem ujedno počelo obilježavanje 60. obljetnice od osnutka te krovne udruge za primjenjene umjetnosti.

Prostor od 100 četvornih metara Udruzi je dodijelio Gradski ured za imovinsko pravne poslove i imovinu Grada Zagreba, a uređenje je sufinanciralo Ministarstvo kulture.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Savjetnik gradonačelnika Zagreba za kulturu Duško Ljuština simbolično je predao ključeve novih prostorija predsjednici ULUPUH-a Ivani Bakal, koja je podsjetila da ta udruga broji 1300 članova koji će sada imati primjerene prostore za organizaciju izložbi, predavanja, seminare i druge aktivnosti.

Ljuština je čestitao udruzi 60. rođendan i ulazak u nove prostor, zauzevši se za to da dobiju i veći izložbeni prostor za svoje članove. "Nadam se da nećemo dugo čekati taj prostor, koji će zajedno s danas otvorenim, činiti cjelinu za hvalevrijedan rad ULUPUH-a", poručio je Ljuština.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Otvorenjem prostora obilježeno je i službeno zatvaranje izložbe "Sto godina hrvatske scenografije i kostimografije 1909.-2009.", koju je ULUPUH organizirao u suradnji sa HNK u Zagrebu. Danas će se također održati i okrugli stol o položaju scenografa i kostimografa.

ULUPUH je jedina strukovna udruga likovnih umjetnika primijenjenih umjetnosti u Hrvatskoj. Kao takva, predstavlja krovnu organizaciju na državnoj razini za sve grane likovnih umjetnosti koje imaju određenu primjenu, uporabnu vrijednost: kazalište i film (scenografija, kostimografija, oblikovanje svjetla), arhitektura, hortikultura, fotografija, karikatura, ilustracija, strip, animirani film i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Osnovana je 1886. godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo