'Uberite' knjigu sa stabla, upoznajte divlje mačke ili pronađite blago

16.4.2013.
9:41
VOYO logo

Tako je prvi književni četvrtak , 18. travnja, rezerviran za književno scenski program 'Uberi priču', a koji će se održati u Parku Stara Trešnjevka.

Svako dijete koje se toga dana pojavi u Parku, otići će kući s lijepom, novom, slikovnicom, a koje će se samo toga dan moći 'ubrati' sa stabala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među stablima okićenim knjigama odvijat će se i niz događanja - kratki nastupi pisaca, autora pojedinih slikovnica i zabavljača kao što su klaunovi, svirači, žongleri i akrobati. Inače, popularna 'berba slikovnica', autorski je projekt Sanje Lovrenčić.

Drugi susret ovogodišnjeg Festivala bavi se i dječjom književnošću na filmu i ugošćuje redatelja Silvija Petranovića koji upravo dovršava igrani film Šegrt Hlapić, a u goste nam dolazi i glumac filma Mile Biljanović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uz to što će svi posjetitelji moći doznati kako se književno djelo 'pretvara' u film, na tom ćemo susretu obilježiti i stotu obljetnicu dječjeg romana – Šegrt Hlapić.

Tko je jači knjiga ili računalo?

U sklopu trećeg susreta djeca će sudjelovati u radionici – igraonici osvajanja knjiga – blaga, dok je četvrti književni četvrtak , 'Čitamo mačke' namijenjen školskoj djeci (3-6. razreda) koja žele ući u svijet divljih mačaka Mrežira.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U sklopu tog susreta djecu očekuje i glazba i pripovijedanje i izrada zajedničke skulpture.

Tko je jači knjiga ili računalo?, naziv je petog susreta u sklopu kojeg će se održati predavanje na temu – kako pomiriti knjigu i računalo te koji su tehnološki noviteti nastali spajanjem tradicionalne knjige i novih medije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako njegovati književnost za djecu

Na zadnjem susretu u sklopu ovogodišnjeg Festivala održat će se tribina Kako njegovati književnost za djecu. Tribina je namijenjen nastavnicama i roditeljima, autoricama i autorima knjiga za djecu, ilustratoricama i ilustratorima, čitateljicama i čitateljima, svima koji na ovaj ili onaj način koriste knjigu u pedagoške svrhe i koji bi voljeli da djeca više vole čitati. Kako bi pomogli u ostvarivanju tog cilj i ove godine pozivamo sve sudionike Festivala da nam daruju knjige. Sve prikupljene knjige Centar će donirati djeci Matoševa Tovarnika.

PROGRAM 6. FESTIVALA DJEČJE KNJIGE:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. UBERI PRIČU! Književno scenski program za najmlađe četvrtak, 18.4.2013. u 11.00 sati, Park Stara Trešnjevka

2. DJEČJA KNJIŽEVNOST NA FILMU - FILM ŠEGRT HLAPIĆ Obilježavanje stote obljetnice dječjeg romana – Šegrt Hlapić četvrtak, 25.4.2013. od 11.00 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

3. POTRAGA ZA BLAGOM Radionica-igraonica osvajanja knjiga-blaga četvrtak, 2.5.2013. od 11.00 sati, Park Stara Trešnjevka

4. ČITAMO MAČKE Ulazak u svijet divljih mačaka Mrežira četvrtak, 9.5.2013. od 11.00 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa

5. BUDUĆNOST DJEČJE KNJIGE Tko je jači knjiga ili računalo? četvrtak, 16.5.2013. od 11.00 sati

6. TRIBINA: KAKO NJEGOVATI KNJIŽEVNOST ZA DJECU? četvrtak, 21.5.2013. od 20.00 sati

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo