U 'Mjesec hrvatske knjige' uključeno 200 knjižnica

Već tradicionalno od 15. listopada do 15.

14.10.2010.
15:46
VOYO logo

Gotovo 200, pretežno narodnih knjižnica sa svojom ograncima, dostavilo je ove godine više od 2000 različitih programa koji će biti realizirani u ovih mjesec dana, a koji su objedinjeni u programskoj knjižici, dostupnoj građanima u svakoj knjižnici.

Manifestacija je ove godine tematski vezana uz Međunarodnu godinu biološke raznolikosti - Ujedinjeni narodi proglasili su 2010. godinu Međunarodnom godinom biološke raznolikosti, s temom „Biološka raznolikost za razvoj“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Manifestacija se od 1995. godine organizira na dva “nivoa”: sa središnjim programima (program otvaranja, zatvaranja, znanstveni skup, nacionalni kviz ili program od posebnog značenja) i na lokalnoj razini, gdje svaka od knjižnica organizira svoje programe. Slične programe knjižnice rade tijekom cijele godine, ali svakako ne u tom intenzitetu.

Svečanost otvaranja manifestacije Mjesec hrvatske knjige 2010. održat će se 15. listopada u Vinkovcima u suradnji s Gradskom knjižnicom i čitaonicom Vinkovci koja obilježava 135. obljetnicu osnutka, Slavonskom nakladom Privlačica i 16. Danima Ivana i Josipa Kozarca.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ostali središnji programi tijekom mjeseca: - Obilježavanje 60. obljetnice Dječjeg odjela Gradske knjižnice Knjižnica grada Zagreba međunarodnim stručnim skupom (18. listopada, Zagreb) - Obilježavanje 155 godina čitaoničke tradicije u Krapini (15. listopada, Gradska knjižnica Krapina) - Znanstveni skup u povodu 200. obljetnice rođenja Stanka Vraza (5. studenoga, Samobor) - Predstavljanje kampanje Hrvatskoga knjižničarskog društva Imam pravo znati, imam pravo na knjižnicu i obilježavanje 50. obljetnice donošenja prvog Zakona o bibliotekama (11. studenoga, Interliber) - Nacionalni kviz za poticanje čitanja "Čudesni svijet prirode" u kojem sudjeluje 20.000 djece iz Republike Hrvatske i susjednih zemalja - Sudjelovanje na Interliberu s izložbom izdanja knjižnica i knjižničarskih društava i predavanjima i radionicama za djecu i mlade s temama vezanim uz Međunarodnu godinu biološke raznolikosti (10-14. studenoga, Zagreb) - Godine 2009. započelo se sa zajedničkim programom za poticanje čitanja pa je usvojen je prijedlog da se 22. listopada u svim sredinama organizira akcija pod nazivom Čitajmo pod krošnjama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona