Trier i Havel na Festivalu igranog filma u Puli

Međunarodni program Europolis-Merdijani 58. Festivala igranog filma u Puli kompletiran je s još jednim filmom s ovogodišnjeg Festivala u Cannesu i jednim s Festivala u Karlovym Varyma.

6.7.2011.
11:47
VOYO logo

Iz Cannesa stiže Melankolija danskog redatelja Larsa Von Triera u kojoj u glavnim ulogama nastupaju Kirsten Dunst, Charlotte Gainsbourg i Kiefer Sutherland.

Za ulogu djevojke Justine koja se otuđila od obitelji na vlastitu vjenčanju, a sa sestrom Claire ponovo je zbliži mogućnost skore propasti svijeta, Kirsten Dunst dobila je u Cannesu nagradu za najbolju glumicu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Publika Pulskog festivala imat će priliku vidjeti i češku humornu dramu Odlazak češkog pisca i državnika Vaclava Havela, koja će međunarodnu premijeru imati u Karlovym Varyma. Glavni je lik nekoć visokopozicionirani političar koji broji zadnje dane u službenoj vili, a dok pakira stvari, njegov se svijet ruši.

U novom programu Puladok u kojem se prikazuju filmovi vezani za povijest Festivala igranog filma u Puli i hrvatskog filma biti će prikazana 3 dugometražna dokumentarca: Pod udarom cenzure Silvia Miroščiničenka u kojem o cenzuri u Hrvatskoj u vrijeme socijalističke Jugoslavije, uz inserte iz filmova, govore brojni cenzurirani redatelji te filmski povjesničari i kritičari; Cinema Komunisto beogradske redateljice Mile Turajlić, nagrađivana filmska priča o Titovu kinooperateru, usponu i padu Avala filma, žanru partizanskog filma i Pulskom festivalu; te Ena Jakova Sedlara o filmskoj i kazališnoj karijeri glumice Ene Begović, s velikim brojem inserata iz njenih uloga i izjava onih koji su s njome surađivali.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prethodni članci:

arti-201106300451006 arti-201103100317006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo