Šeparović tuži Bulajića: Ja snimam film o Libertasu

8.6.2010.
13:43
VOYO logo

Zbog njegovih lažnih tvrdnji na zagrebačkom je Općinskom sudu podigla dvije tužbe protiv Bulajića, prenosi Jutarnji list.

arti-201006010685006 ''On svjesno obmanjuje javnost jer je prava istina da je snimam dokumentarac o Libertasu. Slijedom toga Bulajića sam tužila za namjerno ometanje mog posla, kao i za falsificiranje hrvatske povijesti'', rekla je Branka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

HTV-ova novinarka tvrdi da je još prije godinu dana prisavskim čelnicima predložila da snimi dokumentarni film o konvoju Libertas, što su oni i prihvatili. Cijela priča, naglašava Branka Šeparović, javnu televiziju neće ništa stajati jer će se njezin film bazirati na HTV-ovim snimkama konvoja. To više su HTV-ovu novinarku iznenadile Bulajićeve izjave da on dokumentarac snima u koprodukciji s HTV-om, te da je već potpisao i ugovor.

Bulajić je prije samo dva dana najavio svečanu premijeru dokumentarca na jesen u Dubrovniku, a prije toga bit će organizirano prikazivanje filma za sudionike konvoja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šeparović tvrdi kako je u ponedjeljak ujutro nazvala Pravnu službu HTV-a i doznala da Bulajić nema nikakav ugovor s njima, te dodaje da će njezin dokumentarac “Libertas” na HTV-u biti prikazan 29. listopada.

S druge strane, Bulajić tvrdi da je potpisao ugovor s HTV-om , te da će se njegov dokumentarac prvi put prikazati 31. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Što se posla s HTV-om tiče, ne samo da imam ugovor nego su mi već ustupili pet sati snimljenog materijala koje upravo selekcioniram. Nemam ništa protiv toga da i gospođa Šeparović napravi dokumentarac, spreman sam joj pomoći i savjetima'', izjavio je Bulajić za Jutarnji list.

Branka tvrdi da je to laž i da su svi arhivski dokumenti kod nje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ovih dana službeno ćemo potpisati ugovor s Veljkom Bulajićem o koprodukciji njegova dokumentarnog filma Konvoj Libertas. Njegov projekt programski je odobren, a planirano je da se na HTV-u prikaže 31. listopada, na obljetnicu probijanja blokade Dubrovnika, rekao je Danko Družijanić, glasnogo-vornik HRT-a. Jutarnji neslužbeno doznaje da HTV nema ništa protiv toga da i Branka Šeparović napravi svoj dokumentarni film o Libertasu.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo