Devetero Siščana u Sexy pričama

2.7.2012.
12:03
VOYO logo

"Mnogi su mi se požalili kako im fali domaćih kazališnih događanja, posebice onima koji se i sami žele u tome okušati, a u nedostatku audicija nisu imali priliku. Ideja je bila da svi koji se žele baviti glumom to mogu i učiniti. Imali smo audiciju koja nije bila selektivna, već je služila stvaranju osjećaja za kandidate", kaže osnivač udruge i režiser Tihomir Kosić.

Komična drama s dubljom porukom

Imaju ukupno 40 članova, a u potrazi su za svježim talentima; scenaristima, dramaturzima, piscima i ostalima. Uz početnu tremu i neiskustvo, glumci su se suočili i s eksplicitnim nazivom komične drame, koja iza prividnog stereotipa o seksu progovara dubljom porukom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Naime, kroz tri zasebne cjeline prikazan je utjecaj medija na mlade, moral i poštenje. Kroz tematiku birokratizacije, pritiska koji stvara sliku idealne žene, kritički progovaraju o otuđenom društvu, medijskom pritisku te važnosti odgoja i obrazovanja.

"Čuo sam da nekoga traže pa sam se javio jer volim kazalište. S vremenom sam dosta napredovao u glumi. Imamo probe tri puta tjedno, družimo se i zabavljamo. Ovakvo iskustvo dodatno me otvorilo u komunikaciji i društvenim situacijama", kaže bankar Zoran Ivanić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najmlađa u ekipi 16-godišnja je gimnazijalka Ana Trajanov.

"Doticaj s glumom kroz dramske i slične radionice imam od početka osnovne škole. Stoga me plakat za audiciju odmah privukao. U početku su me prijatelji čudno gledali jer glumim u ovakvoj predstavi, no to je moj lik, ne ja. Kada su je pogledali, uvidjeli su da nosi dublju poruku", kaže Ana koja se uživjela u ulogu studentice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S 30-godišnjim iskustvom u nove kazališne vode upustio se i zaštitar Ivica Banović, inače radnik u pogonu Rafinerije. Ulogu je ostvario i u filmu Ničiji sin, sapunici Zabranjena ljubav te emisiji Krv nije voda.

Sisački 'Teatar Exit' treba podršku

S predstavom su se predstavili već dva puta pred domaćom publikom, nakon čega su uslijedila gostovanja u Zagrebu, Ivanić Gradu i Petrinji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odradili su i međunarodni Festival amaterske kulture u bosanskim Laktašima, slijede FAK u slovenskoj Postojni, đurđevačko Kazališno ljeto te Patosoffiranje u Smedarevu.

Sisački kazalištarci koji su propustili premijeru neće ostati zakinuti, jer će se Sexy priče odigrati ponovno na jesen.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona