Riječka Opera bogatija za meksičku zvijezdu

3.2.2010.
16:23
VOYO logo

Lius Chapa ovih je dana stigao u Rijeku kako bi počeo s probama za glavnu mušku ulogu, ulogu Maurizija koju će tumačiti u produkciji riječke Opere Adriana Lecouvreur Francesca Cilèe pod vodstvom Nade Matošević i u režiji Ozrena Prohića čija je premijera 11. ožujka.

Luis Chapa studirao je solo-pjevanje na kozervatoriju Universidad Autonoma de Coahuila. Dodijeljena mu je puna stipendija Royal Nothern College of Music in Manchester gdje je i počeo svoju pjevačku karijeru ulogama Rodolfa u operi La Bohème i Lace u operi Jenufa. Bio je polufinalist prestižnog natjecanja Cardiff singer of the world te finalist Gianfranco Massini Credemi internacionalnoga opernog natjecanja u Italiji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nastupao je u mnogobrojnim europskim kazalištima pa je tako primjerice nastupio u Theater Dortmund u ulozi Cavaradossija u novoj produkciji Tosce pod vodstvom proslavljene redateljice Christine Mielitz, a u Staatsheateru u Braunschweig- u je pjevao naslovnu ulogu u Othelu. Ovoga ljeta će debitirati s ulogom Erika u Wagnerovu Letećem Holandezu na austrijskom festivalu Tiraler Festspiele u Erlu u režiji i pod ravnanjem svjetski proslavljenog dirigenta Gustava Kuhna.

Istaknimo kako će uz proslavljenog Meksikanca Luisa Chapu u riječkoj Adriani Lecouvreur pored riječkih opernih zvijezda Mirelle Toić i Kristine Kolar nastupiti i uspješne i već priznate mlade operne pjevačice sopranistica Vedrana Šimić u naslovnoj ulozi i mezzosopranistica Monika Bohinec u ulozi Principesse di Bouillon. Adriana Lecouvreur već dokazanog tandama Matošević-Prohić bit će prava glazbeno-scenska poslastica a vrhunskom doživljaju ove grande opere svakako će pridonijeti i bogati kostimi prema idejnom rješenju Irene Sušac te iznimna scenografija Dalibora Laginje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Veristička opera Adriana Lecouvreur čija se radnja temelji na životu istoimene francuske glumice koju je suparnica iz ljubomore otrovala, prvi put će biti uprizorena u novijoj povijesti na sceni riječkog Kazališta. Cilèovu Adrianu Riječani su tijekom povijesti gledali daleke 1924. godine u Teatru Comunale i 1932. u Teatru Fenice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo