Pogledajte koji filmski hitovi stižu u Vukovar

Četvrti Vukovar film festival - Festival podunavskih zemalja, koji će se održati od 25. do 29. kolovoza, obilježit će bogat i raznolik filmski program.

17.8.2010.
17:25
VOYO logo

Direktor festivala Igor Rakonić na konferenciji za novinare rekao je kako će se filmske projekcije, za razliku od proteklih godina, održavati na čak tri lokacije - na šlepu na Dunavu, Ružičkinoj kući te u kinu u Borovu naselju.

Među dugometražnim naslovima direktor festivala je izdvojio filmove Med, dobitnika Zlatnog medvjeda u Berlinu te Ako mi se fućka, fućkam, dobitnika Srebrnog berlinskog medvjeda.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tu su još i Zaštitnik koji je bio češki kandidat za Oskara, domaći film Odredište nepoznato te madžarski Pal Adrienn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Među kratkometražnima filmovima bit će prikazani LibertangoSare Hribar, Interijer, stan, noćSaše Bana, Žuti mjesecZvonimira Jurića te Ja već jesam sve ono što želim da imam srbijanskog autora Dane Komljena.

U dokumentarnoj selekciji bit će prikazani hrvatski Ljudi s mliječnog puta, njemački Djeca iz komune, madžarski Puskas i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Rakonić je posebno izdvojio filmove popratnog programa - Che 1 i Che 2, dva filma Stevena Soderbergha o revolucionarnoj ikoni Ernestu Che Guevari s oskarovcem Benicijom Del Torom u naslovnoj ulozi.

Preporuča i novi film redatelja Alejandra GonzalesaBiutiful u kojemu je glumac Javier Badrem ostvario najbolju mušku ulogu na Filmskom festivalu u Cannesu 2010.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Partner ovogodišnjeg festivala je planet Zemlja, pa će se u skladu s tim prikazati filmovi o stanju svijesti naše civilizacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najavljen su filmovi Doktrina šoka, snimljen po istoimenom bestseleru o imperijalnim metodama moćnika, Hrana d.d. koji govori o tome čime se hranimo, odnosno trujemo, zatim talijanski Draquilla - Italija drhti i drugi aktualni filmovi.

Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo