Pawscar - Oskar za životinje

I ljubimci dobijaju prestižnu filmsku nagradu

28.2.2013.
13:37
VOYO logo

Od 100 hiljada životinja koje svake godine glume u više od 2.000 filmova, serija i drugih produkcija, žiri je ove godine dodelio nagrade u 10 kategorija.

„Sedam psihopata“ crna komedija Martima Mekdana govori o scenaristi bez inspiracije, otmici psa i besnom mafijašu. Uloga otetog mafijaškog psa pripala je malom ši cuu, a zahvaljujući njegovom talentu i filmskoj ekipi koja ga je pazila i mazila, film je osvojio nagradu u kategoriji „najbolji pas u glavnoj ulozi“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji najbolje životinje koja najavljuje propast sveta pobedila je vrana iz filma „Hitchock: Ruby Sparks“ – romantične komedije koja prikazuje život pisca koji pati od kreativne blokade. U filmu koji govori o ljubavi pojavljuje se i pas Skoti koji je osvojio psećeg Oskara u kategoriji „najbolje književne muze“.

U kategoriji „najboljeg filmskog trika“, zahvaljujući snimanju humanim scenama sa magarcima, pobedio je film „Glup, gluplji, najgluplji“ (The Three Stooges), dok je titula „najboljeg čovekovog prijatelja“ pripala nemačkom ovčaru Zevsu koji u filmu „Zauvek tvoj“ (The Lucky One) glumi vojnika.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„Magic Mike“ ime je filma u kom se u jednoj od uloga pojavljuje simpatična svinja zahvaljujući kojoj je ovaj film osvojio nagradu u kategoriji „najbolje svinej na filmu“.

Nagrada u kategoriji najbolje sporedne uloge pripala je psu iz filma „Ted“. Glavni glumac ovog filma je plišani meda, a u uvodnoj sceni filma uz medu se pojavljuje i nagrađeni pas.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U kategoriji filma „sa najboljom ovcom“, nagradu je dobio film „Wanderlust“ zasenila je sam film.

Konji su među najpopularnijim životinjama u svetu filma, a da ovogodišnja dodela Pawscara ne prođe bez nagrade za ove plemenite životinje pobrinuo se Kventin Tarantino. Reč je o filmu „Đangova osveta“, tačnije, akcionim scenama u kojima glumi konj Čita koji je osvojio nagradu za „najbolje prijateljstvo konja i čoveka“.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film „Pijev život“ u kome sin čuvara zoološkog vrta koji nakon brodoloma zajedno sa bengalskim tigrom pluta Tihim okeanom, osvojio je životinjskog Oskara za „najbolji prikaz suživota žitovinja i ljudi“.

Pawscar već pet godina organizuje American Human Organization, organizacija koja nadgleda da li se sa životinjama glumcima postupa na human i siguran način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo