Pankerska turneja Filipa Šovagovića

Izvedba monodrame /stand up-a Filipa Šovagovića pod nazivom Stanje nacije 2. i 6. travnja u MSU-u označit će početak njegove Pankerske turneje po Lijepoj našoj.

27.3.2010.
20:57
VOYO logo

Monodrama „Stanje nacije“ gostuje u svim prostorima svih država i pretvara ih u stvarni prikaz stanja nacije, s dugovima, alimentacijom, depresijom, prijateljima, neprijateljima, autizmom, društvenim poretkom, ovisnostima, nametnutnim srahovima te svim onim što ide današnjeg prosječnog čovjeka.

Monodrama počinje snom glavnog lika Arterija Frasa Vraza Filipovića, točnije njegovom noćnom morom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

„On je u ratu, na nepoznatom terenu, u okruženju, među preplašenim drugovima, u sve goroj situaciji, dok na koncu svi ne poginu. Onda se – budi!

Čudan san, Arterije Filipović nikad nije bio u ratu, kao što, uostalom, nije bila ni većina onih koji se danas busaju u svoja hrvatska prsa velikim zaslugama. On je običan mali čovjek koji se mutno sjeća socijalizma, a kapitalizam ga je odveo ravno u sitno ropstvo: rob je banke, obitelji, prijatelja koji postupno postaju bivši i ostaju u njegovom životu tek kao vjerovnici. Osim što je upao u dužničko ropstvo, Arterije Filipović ovisan je i o hrani. Trpa u sebe sve što se nađe pred njim ili u njegovoj blizini.“ (T. Čadež)

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sam autor u svom je prepoznatljivom šarmantnom stilu opisao uradak na sljedeći način:

„Stanje nacije nije za klince ispod 18, je za nezaposlene, a nije za prezaposlene, nemrem baš reć da je predstava, više performans, manje kazalište, nekad stand up, nekad duboki pad, ali...i pad je let. Jednom sam izveo jednu muzičku točku, ljudi su se grohotom smijali nakon svakog stiha, mislim, odlično za predstavu, ali privatno...katastrofalno za mene koji sam tu, kroz mala vrata, kanio aktivirat svoju muzičku karijeru... uglavnom, stanje nacije najviše je neki čudni dokumentarac... Traje 60 minuta.''

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šovagović će svoju monodramu izvesti 2. i 6. travnja u 20 sati u Muzeju suvremene umjetnosti.

Ulaznice po preprodajnoj cijeni od 50 kuna možete kupiti na sljedećim prodajnim mjestima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

MSU, Avenija Dubrovnik 17 Profil Megastore. Bogovićeva 7 Caffe bar Limb, Plitivička 16 Caffe bar Kolaž, Amruševa 11

Na dan izvedbe cijena je 70 kn.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona