Odabrano pet finalista za najbolji hrvatski roman

Žiri tportalove književne nagrade roman@tportal.hr odabrao je pet naslova koji ulaze u finale šestog izbora za najbolji hrvatski roman.

21.6.2013.
13:43
VOYO logo

Od svih prijavljenih knjiga na tportalov književni natječaj roman@tportal.hr žiri je odabrao pet autora i romana koji su u finalu izbora za nagradu vrijednu sto tisuća kuna.

Ove godine finalisti su: Tatjana Gromača 'Božanska dječica' (Fraktura), Tahir Mujičić, 'Budi Hamlet, pane Hamlete!' (AGM), Josip Mlakić, 'Planet Friedman' (Fraktura), Pavao Pavličić, 'Muzej revolucije', (Mozaik knjiga) i Igor Rajki, 'Detektor istine' (Knjigomat).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žiri je radio u istom sastavu kao i lani: predsjeda mu Igor Mandić, a ostali članovi su Tomislav Brlek, Gordan Duhaček, Ana Grbac, Katarina Luketić, Igor Mandić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić.

Koji roman će pobijediti, saznat će se 4. srpnja, kada će ova nagrada biti dodijeljena u Muzeju prekinutih veza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Sanjao sam slonove' Ivice ĐikićaLani je najboljim romanom proglašen a ranije nagrade dodijeljene su romanima 'Adio kauboju' Olje Savičević Ivančević, 'Vrijeme laži' Sibile Petlevski, 'Tri' Drage Glamuzine i 'Anastazija' Dalibora Šimprage.

Tportal.hr i Muzej prekinutih veza pozivaju vas na književnu tribinu Piše li ljubav romane? O ljubavi i književnosti govore Zoran Ferić, Nada Gašić, Mani Gotovac i Krešimir Pintarić. Pridružite im se na terasi Muzeja prekinutih veza u četvrtak 27. lipnja od 20 sati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo