Nanovo 'skrpana' instalacija s Bijenala živi opet!

Instalacija Frameworks/Okviri koja nas je 2004. godine predstavljala na Bijenalu arhitekture napokon je u punom sastavu našla svoje novo mjesto pod suncem - u zagrebačkom MSU.

28.1.2011.
17:06
VOYO logo

Instalacija je tek sada kompletno sastavljena jer su u međuvremenu bili nestali neki dijelovi. Noć muzeja u Muzeju suvremene umjetnosti imat će već na ulaznom platou u 20 sati svoju uvodnu prezentaciju - instalaciju Frameworks/Okviri koja je nakon premijernog izlaganja u Veneciji na 9. bijenalu arhitekture 2004. godine pod vodstvom arhitektice Helene Paver Njirić kao selektorice toga nastupa prvi put dostupna hrvatskoj javnosti kao dio muzeološkog postava Zbirki u pokretu.

Objekt čelične konstrukcije i paralelnih staklenih okvira koje pokreće elektromotor formira kontinuirani prostor koji je dinamičan i promjenjiv. Stakleni okviri su postavljeni na vodilice koje se pomiču, pa se njihovim pokretanjem u četiri minute mijenja tlocrt i presjek tunela, preobražava se oblik. Ulaskom u prostor tunela, gledatelju se svakim pomicanjem staklenih okvira nudi uvijek nova vizualna senzacija.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori muzeološke koncepcije postava Nada Beroš i Tihomir Milovac uvrstili su instalaciju Frameworks/Okviri u postav Zbirki u pokretu u cjelinu Umjetnost o umjetnosti.

Susret s umjetnicima bit će u 21 sat. Ivana Franke, Petar Mišković, Lea Pelivan, Toma Plejić kao autori djela Frameworks/Okviri posjetiteljima će govoriti o nastanku i funkcioniranju djela.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Razgovor s umjetnicima vodi kustosica Nataša Ivančević.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo