Nakon ostanka bez posla osmjehnula joj se sreća

Gubitak posla za Ankicu Tomić značio je veliku prekretnicu. Okrenula je novu stranicu i postala poznata i k tome zaradila 100 tisuća kuna. I to zahvaljujući svom velikom talentu za pisanje.

19.6.2012.
0:01
VOYO logo

Ankica Tomić odlučila je nakon gubitka posla napisati roman. I to roman o svom djetinjstvu na Braču.

"Trajalo je dvadesetak dana i znam da je ta moja izjava izazvala veliku buku. Svi su rekli da se ne može napisati ozbiljan roman u dvadeset dana", priča Ankica koja je skepticima dokazala da je ona u pravu. Ne samo da je napisala roman nego on među stotinjak pristiglih radova na natječaj VBZ-a za neobjavljeni roman proglašen najboljim. Kao nagradu Ankica je dobila objavljivanje romana i 100 tisuća kuna. Zahvaljujući tome, ispunila si je veliki san i kupila klavir.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jednu nagradu slijedila druga

"Nažalost velik dio novca je otišao na dugove i izdatke. Taj klavir, uplatila sam dan nakon što je sjeo novac, jer sam stvarno godinama maštala da imam svoj pianino, pa je bilo sad ili nikad", kazala je Ankica za Dnevnik Nove TV.

No, nagrada VBZ-a nije bila jedina koju je osvojila. Uslijedila je još jedna. Društvo hrvatskih književnika njen je roman proglasilo najboljim prvijencem.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Osobno, nisam ni znala da sam nominirana, niti da sam u konkurenciji. Jedan od dobitnika nagrada koje su se taj dan dodjeljivale, je bio i Stipe Botica, moj mentor s fakulteta i diplomskog tako da mi je to bilo baš onako, čast. Osjećala sam se važnom", rekla je Ankica.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo