Najpopularnija knjiga 2012. je...

Erotski roman "Pedeset nijansi sive", britanske spisateljice E.L.James, dobitnik je ovogodišnje nagrade National Book Award u kategoriji napopularnijeg romana godine prema mišljenju čitatelja.

28.12.2012.
16:22
VOYO logo

Roman o seksualnim avanturama studentice i njezinog uspješnog i bogatog sadomazohističkog dečka najprodavanija je knjiga svih vremena te je osvojila više od 75 posto glasova čitatelja u natjecanju za dodjelu nagrade za knjigu godine Specsavers National Book Award, piše britanski Guardian.

U užem izboru za tu nagradu nalazili su se pobjednici svih deset kategorija ovogodišnjih nagrada National Book Award, uključujući Clare Balding (pobjednicu u kategoriji najbolje autobiografije), Mantel (proglašenom najboljom autoricom godine), Mirandu Hart (pobjednicu u kategoriji publicistike), te Leea Childa, koji je odnio nagradu za najbolji kriminalistički roman godine.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Hvala vam za tu divnu nagradu. Istinski sam počašćena. Moram zahvaliti čitateljima i knjižarima što su taj roman učinili uspješnicom kakva je postao", poručila je James svojim fanovima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo