Na put oko svijeta s profesorom Baltazarom

Sjećate se legendarnog profesora Baltazara kako zamišljeno hoda svojim laboratorijem i traži rješenje za spas Baltazargrada?

15.5.2012.
9:23
VOYO logo

Predstava Profesor Baltazar-put oko svijeta vesela je priča o mogućnostima, različitostima te dobrim namjerama uz originalne likove iz crtića i prepoznatljivu glazbu.

Priča prati znatiželjnu pticu, koja uvijek svugdje kasni jer želi vidjeti sve ljepote ovog svijeta. Nažalost, znatiželja će je udaljiti od njenog jata. Sama, izgubljena i tužna, ptica doputuje u Zagreb, gdje upoznaje smetlaricu, koja ju dovodi do profesora Baltazara, njezine jedine ruke spasa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Premijerne izvedbe: 18. svibnja/ 18 sati / Scena Gorica, Trg Stjepana Radića 5 19. svibnja / 18 sati / Scena Grič, Jurišićeva 6

Profesor Baltazar legendarni je lik iz animiranog serijala kojeg poznaju brojne generacije, kako djeca tako i njihovi roditelji pa čak i djedovi i bake. Već desetljećima na naše male ekrane on donosi priče o prijateljstvu, ljubavi i znanju, pokazujući nam kako crtani junaci ne moraju biti glasni i agresivni da bi privukli našu pažnju. Tvornica lutaka i Scena Gorica dovode prof. Baltazara na kazališne daske slijedeći vjerno estetiku i etiku originala.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenaristica Petra Radin koristila je motive nekoliko poznatih epizoda Profesora Baltazara, koje je vješto ispreplela u priču o putovanju ka spoznaji, putovanju dvoje prijatelja – Smetlarice (Petra Radin) i ptice Toni (Filip Detelić) koji traže Baltazargrad. To njihovo putovanje nam je pružilo jedinstvenu priliku da na sceni prikažemo dva svijeta: onaj stvarni - temeljen na postojećim i poznatim lokacijama te onaj imaginarni u kojem su sva čuda moguća. Moje osobno zadovoljstvo krije se u činjenici da sam glumim profesora Baltazara, jednog od idola moje najranije mladosti.

Redatelj predstave je Mario Kovač.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo