MSU / postaje omiljeno odredište filmoljubaca

Zagrebački muzej suvremene umjetnosti postaje dom art filmovima i nezavisnoj produkciji.

31.8.2010.
17:47
VOYO logo

U četvrtak, 2. rujna 2010. u 21 sat, u dvorani Gorgona Muzeja suvremene umjetnosti u Zagrebu bit će svečano otvoreno Art-kino Metropolis, zagrebačkom premijerom proslavljenog igranog filma Samac (A Single Man) redatelja Toma Forda.

Film će se moći pogledati svaki dan do 2. do 19. rujna (osim 4.,12. i 13.) Projekcije će se održavati s početkom u 19 i 21 sat, a vikendom i u 17 sati. Raspored projekcija bit će objavljivan na stranici muzeja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijena ulaznica bit će 25 kuna, a postojat će i mogućnost kupnje kombiniranih ulaznica za film i posjet muzeju (stalnom postavu, aktualnoj izložbi ili oboje).

Nakon 19. rujna u dvorani Gorgona kreće Festival svjetskog kazališta, pa Platforma mladih koreografa i druga gostujuća događanja, a Art-kino Metropolis nakon rujanskog pretprograma kreće s redovitim repertoarom 6. studenoga.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inicijator i voditelj programa budućeg kina je Zlatko Vidačković, filmski kritičar i umjetnički ravnatelj Festivala igranog filma u Puli, a program će biti realiziran u suradnji s Kulturnim klubom iz Zagreba.

Na repertoaru novog kina naći će se tako europski i američki filmovim kao i filmovi nastali izvan dominantnih kinematografija, selektirani s filmskih festivala kao što su Cannes, Venecija, Berlin, Rim, Karlovy Vary i dr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U programu kina bit će i hrvatski kratki igrani filmovi, koji će se prikazivati kao uvod u dugometražne igrane filmove.

Film Samac, koji će se prikazivati tijekom rujna, debitantski je film modnog velikana Toma Forda. Film je svoju festivalsku premijeru imao u konkurenciji Festivala u Veneciji, gdje je glumcu Colinu Firthu pripala Coppa Volpi za najboljeg glumca, a za istu ulogu osvojio je nagradu BAFTA-e.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Film govori o o sveučilišnom profesoru književnosti Georgeu Falconeru koji je odlučio počiniti samoubojstvo. Njegov dugogodišnji partner Jim poginuo je u automobilskoj nesreći i George više ne uspijeva naći smisla u životu. Ipak, tog dana - prije realizacije svog plana - susrest će mnoge ljude na koje će utjecati, jednako kao i oni na njega: prijateljicu Charley, koja je za njega romantično zainteresirana, Carlosa, španjolskog imigranta koji želi postati glumac... Radnja filma je smještena u 1962. godinu. U filmu glume i Julianne Moore, Nicholas Hoult, Matthew Goode i Jon Kortajarena, prenosi Jutarnji list.

KSW 94
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo