'MOŽE LI DUBROVNIK PODNIJETI OVAJ TEMPO' / Otvorene 66. Dubrovačke ljetne igre

Image
Foto: PIXSELL, Grgo Jelavić

Tradicionalnim podizanjem zastave Libertas i Himnom slobodi, u petak navečer otvorene su 66. po redu Dubrovačke ljetne igre.

10.7.2015.
22:58
PIXSELL, Grgo Jelavić
VOYO logo

Ceremoniji otvaranja nazočili su brojni uzvanici, među njima i predsjednica Republike Kolinda Grabar Kitarović.

"Oduševljena sam. Živimo u slobodnom Dubrovniku u kojem svatko svakom može sve reći. Nastojat ću promovirati Dubrovnik i Dubrovačke ljetne igre gdje god budem išla", rekla je Grabar Kitarović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ceremonija otvaranja ove godine razlikovala se uvelike u odnosu na prijašnje godine. Tako režiju potpisuje Ivan Miladinov - televizijski, a ne kazališni redatelj. Gradonačelnik Dubrovnika Andro Vlahušić pozdravio je takav spoj modernog i klasičnog.

"Ovo je bilo moderno, ali i klasično. Igre pokazuju jednu novu vitalnost, čestitam Upravi Festivala, pokazali smo svima kako je zaista riječ o središnjem kulturnom događaju u Hrvatskoj", rekao je Vlahušić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Odstupanje od tradicionalnog otvaranja manifestacije uoči same ceremonije komentirao je i intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

''Mi promišljamo Dubrovačke ljetne igre budućnosti. Mi promišljamo može li Dubrovnik podnijeti ovakav način života, ovaj broj turista preko ljeta itd. U tom smislu i Igre su ove godine ponudile jedan multimedijalni naglasak u kojem se prožima glazba i tekst, a u ključnim trenucima i svjetlo, odnosno tzv. 3D mapiranje'', rekao je uoči otvaranja intendant Dubrovačkih ljetnih igara Mladen Tarbuk.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Inače, do 25. kolovoza, kada je zatvaranje Dubrovačkih ljetnih igara, publiku očekuje 70-ak programa, od predstava, izložbi, koncerata do baletnih izvedbi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo