'Mimara je pun lažnjaka i treba ga što prije zatvoriti'

U monografiji o Hrvatskoj Croatia: Aspects of Art, Architecture and Cultural Heritage koja će biti predstavljena u Zagrebu u veljači na udaru se našao zagrebački muzej Mimara.

3.2.2010.
23:25
VOYO logo

I dok u uvodniku monografije Croatia: Aspects of Art, Architecture and Cultural Heritage slavni britanski povjesničar, autor televizijskih putopisa John Julius Norwich Hrvatsku opisiva kao zemlju koju je providnost obdarila blagoslovom povjesničar umjetnosti i likovni kritičar Brian Sewell nije bio pun hvalospjeva prema muzeju Mimara. Sasvim suprotno.

Kako prenosi Jutarnji list Brian Sewell, koji je u našoj zemlji boravio više puta i piše o muzejima u Zagrebu, proziva 'kolekciju ozloglašenog Ante Topića Mimare' i poziva da se 'muzej odmah zatvori i preispita svoje umjetnine, budući da je pun lažnih atribucija'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Britanski arheolog John J. Wilkes napisao je poglavlje o rimskoj umjetnosti u Dalmaciji, Sheila McNally piše o Dioklecijanovoj palači, a Sir Timothy Clifford, direktor Škotskih nacionalnih galerija bi u Zagreb trebao doći i na predstavljanje knjige koja je i prije promocije u Zagrebu dignula prašinu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo