VIDEO: / Svi sebe traže u mom romanu

Značajan uspjeh koji je Marijana Perinić ostvarila svojom prvom knjigom, Gore ne može, naveo je ovu poznatu hrvatsku komičarku da napiše i roman 'Šaka suza, vrića smija'.

20.7.2012.
11:54
VOYO logo

Kako je zbirka kratkih priča Marijane Perinić sa stand up comedy nastupa - Gore ne može, prva takvog žanra u Hrvatskoj, zabilježen je veliki interes i medija i publike.

Prvijenac je u potpunosti rasprodan, što je autoricu potaknulo da nastavi s pisanjem. Njen novi roman Šaka suza, vrića smija lagano je i pitko štivo, idealno za ljetne praznike i namijenjeno je širokoj publici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Šaka suza, vrića smija priča je o životu troje singl ljudi u hrvatskoj metropoli. To je priča o urnebesno smiješnim, ali i tužnim trenucima njihovih života u kojima ima dobrog provoda i zabave, ali i zbunjenosti, nesređenosti i vječne potrage za onim što im se čini najvažnijim, a to je ljubav.

Ili kako bi to autorica opisala: 'Slatko-gorki život, pretočen u radnju romana koji problematizira život i strahove suvremenih hrvatskih tridesetogodišnjaka, ali o njima progovara na duhovit, zabavan i prije svega životan način'.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

'Riječ je o teškim stvarima koje su napisane na pitak način. Nisam htjela da iza svake moje rečenice čitatelj stane i pita se 'Čekaj, joj, što je ona sad tu mislila'. Opisujem stvari koje more suvremenene hrvatske singl ljude, od nametnutih tradicionalnih vrijednosti, predrasuda, do surove poslovne stvarnosti i stresa. To je jedna ozbiljna priča omotana u celofan humora i duhovitosti gdje se svatko može pronaći', kazala nam je.

Simpatična Marijana je, između ostalog, za net.hr otkrila kako je nastala ideja za roman s takvom tematikom, progovorila je i o problemu s kojim se susrela nakon nastanka romana, te o njenim prijateljima koji su joj bili velika podrška i koji se traže među koricama i situacijama koje Marijana provlači kroz priču. Spominje i strahove s kojima se u današnje vrijeme susreću singl tridesetogodišnjaci. Pogledajte intervju:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

VIDEO: Franjo Tot

Autorica planira i turneju u 10 gradova Hrvatske te ovoljetno gostovanje na Brodu knjižari, jedinstvenoj kulturnoj manifestaciji koja se održava u srcu turističke sezone.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Urednica njene nove knjige je renomirana književna kritičarka Jagna Pogačnik, a izdavač je Centar za kreativno pisanje, koji podržava rad mnogih mladih autora.

Među prvima, Marijaninu knjigu je pročitao Hrvoje Šalković. 'Marijana je dobri duh grada Zagreba. Svakog poslijepodneva prošeta Preradovićevom ulicom i popravi raspoloženje svima nama, koje sretne usput. Ulicom korača vedra, nasmiješena, puna optimizma i ljubavi prema životu. Takva joj je i proza, vedra i puna optimizma. Nakon što pročitate ovaj roman osjećat ćete se bolje, a grad Zagreb ćete upoznati iz Marijaninog kuta gledanja. Srećom po nas čitatelje, taj kut gledanja je zaista poseban i drugačiji... i smiješan, vraški smiješan.', kazao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Marijana Perinić, rođena je 08.08.1978. godine. Pola Šibenčanka, pola Zadranka, sa stalnom adresom u metropoli. U Šibeniku kaže da se dobro 'najide', u Zadru dobro odmori, a u Zagrebu još bolje zabavi. I paralelno, kaže 'usput nešto i odradi '.

Diplomirala je na Borongajskim Financijama, te se zaposlila u poslovnom turizmu, u kojima, ovako brbljava, uspješno radi već punih 10 godina. Kako ne može stati na jednom mjestu, iza sebe ima više od tridesetak putopisnih reportaža.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upravo zbog ove ljubavi prema pisanju je 2009 i upisala školu za kreativno pisanje 'Cekape' te zavrsila tečaj Kratka priča kod Miroslava Mićanovića, a 2010 god i Roman kod Milane Vuković Runjić.

Osim turizmom i novinarstvom, bavi se i stand up komedijom, a iza sebe ima preko 150 nastupa u zagrebačkim klubovima te brojna gostovanja po gradovima Lijepe naše. Doktorirala je na području muško-ženskih odnosa, o čemu najčešće i priča na nastupima, što je u konačnici i kulminiralo njenim, prvim i jedinim, tematskim stand up comedy show-om u Hrvatskoj o muško-ženskim odnosima ' Štiklom u mozak, loptom u dupe' koji trenutno bilježi neočekivani uspjeh među zagrebačkom publikom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Vrhunac ljubavi prema pisanju i stand up komediji je njen prvijenac, zbirka kratkih priča sa stand up comedy nastupa 'Gore ne može' koju je objavila izdavačka kuća Vuković & Runjić u ljeto 2010 godine. Kako je knjiga bila prva takvog žanra u Hrvatskoj. Prvijenac je u potpunosti rasprodan, a autorica je upravo završila svoj novi roman Šaka suza, vrića smija'.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo