Lilić otkrio što ga je najviše zgrozilo u karijeri

Autobiografija legendarnog voditelja i urednika na Hrvatskoj televiziji Miroslava Lilića Bez reprize ugledala je svjetlo dana.

15.4.2011.
11:37
VOYO logo

Uz samog autora, knjigu su u hotelu Sheraton predstavili Mani Gotovac, Renato Baretić, Đelo Hadžiselimović i urednik Drago Glamuzina.

Na svečanoj promociji Lilićeve autobiografije pojavila se krema društvene i političke scene Lijepe naše, predsjednik Ivo Josipović, Ksenija Urličić, Dimitrije Popović, Željka Fattorini, Željka Antunović, Zorica Andrijašević, Silvije Degen sa suprugom, Zdenka Kovačićek, Đurđa Adlešić, Boris Novković, Nada Gačešić-Livaković, Branko Uvodić, Hamed Bangoura, Nikša Bratoš, Severina, Milan Popović, Marija Nemčić, Ivica Propadalo, Tonko Jović, Drago Diklić, Miroslav Škoro, Kemal Monteno, Ksenija Erkar, Hrvoje Hegedušić, Božo Sušec, Silvije Degen, Oliver Mlakar i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Knjiga, u nakladi Profila, je skup anegdota o Ilićevom privatnom i poslovnom životu, kroz koju demistificira televizijski posao i zabavlja čitatelja, ali i iskreno opisuje svoje doživljaje s preko 300 likova s političke i društvene scene od sedamdesetih do sadašnjosti.

Lilićevi memoari realno su i uvjerljivo svjedočanstvo televizijske scene i poznatih osoba zagrebačke kreme toga vremena, opisanih na jedan duhovit i iskren način.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

O tome što je bilo presudno da počne pisati autobiografiji, Lilić je za Studio izjavio:

''Stalno sam se družio po večerama s prijateljima, poznatima i ljudima s kojima sam radio na televiziji, gdje su se pričale dogodovštine s posla i iz privatnog života, vicevi... Nekoliko mi je prijatelja reklo da bi bilo lijepo, duhovito i dobro da to sve napišem. Mislio sam ''Tko će pisati knjigu, nisam čovjek knjige nego televizije'', a onda mi je Profil prije dvije godine dao ponudu''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tvrdi da je cijelu njegovu karijeru obilježila ''mrkva'', Tito i program Za slobodu.

''Odluka Branka Puharića, tada člana Predsjedništva, da čitam vijest o Titovoj smrti me je zgrozila. Govorio sam: Nemojte mene, to će bolje Mlakar'', izjavio je Lilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Legendarni televizijski voditelj i urednik broji svoje prve umirovljeničke dane. Poznati je novinar nakon gotovo 40 godina rada na televiziji otišao u mirovinu. Rođen je 1944. u Siveriću. Bio je direktor programa TV Zagreb i HRT-a, urednik Dnevnika i glavni urednik Nove TV te predsjednik diskografske kuće Croatia Records.

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo