Kreće lov na najbolji hrvatski roman i 100 tisuća kuna

Četvrtu godinu zaredom portal www.tportal.hr organizira i dodjeljuje književnu nagradu roman@tportal.hr za najbolji hrvatski roman izdan u prošloj godini.

7.3.2011.
17:47
VOYO logo

U konkurenciju ulaze romani pisani hrvatskim jezikom i izdani u 2010. godini - u razdoblju od 1. siječnja 2010. do 31. prosinca 2010. Pobjednika natječaja očekuje unosna nagrada u iznosu od čak 100 tisuća kuna, a prijave započinju 7. ožujka 2011. te traju do 20. ožujka 2011.

Roman prijavljuje izdavač ili autor putem online obrasca dostupnog na službenoj stranici nagrade na adresi roman.tportal.hr, gdje su dostupni i svi relevantni dokumenti poput Statuta i Pravilnika književne nagrade te upute za sudjelovanje. Uskoro će na istoj stranici biti objavljivani tekstovi članova žirija, vijesti o tijeku izbora romana i intervjui s autorima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U natječaju mogu konkurirati i romani koji su ranije nagrađivani nekom književnom nagradom, a prijaviti se mogu autori, odnosno izdavači svih romana napisanih na hrvatskom jeziku i objavljenih kod hrvatskih nakladnika tijekom 2010. godine.

Odluku o pobjedniku natječaja će donijeti stručni žiri neovisnih stručnjaka iz područja književnosti, ove godine u sastavu: Tomislav Brlek (predsjednik žirija), Gordan Duhaček, Ana Grbac, Katarina Luketić, Igor Mandić, Miroslav Mićanović i Jadranka Pintarić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Književna nagrada roman@tportal.hr najunosnija je domaća književna nagrada pokrenuta 2008. godine s ciljem vrednovanja autorskog rada, a prema postavljenim stručnim kriterijima. Ujedno, to je i prvi književni natječaj u Hrvatskoj u kojem se bira najbolji domaći roman.

Žiri književne nagrade roman@tportal.hr iz godine u godinu čine ljudi koji se profesionalno bave proučavanjem i valorizacijom književnosti, profesori književnosti, književni kritičari, urednici i autori. Uz žiriranje i odabir najboljeg romana, žiri u projektu sudjeluje i objavljivanjem tekstova o književnosti. Sve to ove godine očekuje čitatelje tportala, ali i posjetitelje Facebook stranice književne nagrade roman@tportal.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nagradu je dosad dobilo troje autora. Prošle godine je najboljim romanom proglašen „Vrijeme laži“ Sibile Petlevski (Frakture, 2009.), a godinu odnosno dvije prije nagradu su dobili Drago Glamuzina za roman „Tri“ (Profil, 2008.) te Dalibor Šimpraga za roman „Anastazija“ (Durieux, 2007).

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo