Knjižnice širom otvorenih vrata

U sklopu svečanog obilježavanja Dana Knjižnica grada Zagreba (KGZ) u Gradskoj su knjižnici predstavljena dva nova projekta Knjižnica širom otvorenih vrata i 65 plus.

7.12.2009.
17:59
VOYO logo

Knjižnice grada Zagreba s ciljem poticanja čitanja i cjeloživotnog učenja te društvene integracije djece s teškoćama u razvoju i mladih s invaliditetom od 2007. godine provode projekt pod nazivom Knjižnica širom otvorenih vrata, rekla je koordinatorica projekta Hela Čičko.

Igraonicama, pričaonicama i maštaonicama uključuje se djecu s teškoćama sluha, govora, čitanja i pisanja u redovne programe knjižnice, dok su kreativne radionice i kulturna događanja namijenjena djeci s teškoćama u razvoju i mladima s mentalnim i tjelesnim invaliditetom. Za slijepu i slabovidnu djecu i mlade organizirani su pak glazbeni edukacijski susreti i ručna izrada taktilnih predmeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Programom 65 plus, koji se provodi od prošle godine, nastoji se integrirati osobe treće životne dobi te ih se aktivno uključiti u kulturna i društvena zbivanja.

Po riječima koordinatorice Sanje Bunić, u sklopu ovoga projekta dostavljaju se knjige i časopisi u domove starijih i nemoćnih, potiče ih se na kreativno izražavanje i informatičko opismenjavanje, te se priređuju izložbe radova čiji su autori pripadnici treće životne dobi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

S ova dva bogata programa Knjižnice grada Zagreba nastoje proširiti kulturnu djelatnost, osigurati raznovrsnu građu te uvesti nove usluge uz pomoć novih tehnologija, rekla je ravnateljica KGZ-a Davorka Bastić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo