Knjige, vinili i kava - novi punkt u centru Zagreba

U centru Zagreba, točnije u dvorištu Gundulićeve 11 otvoren je novi punkt pod nazivom Fado & blues u kojem možete uživati u knjigama, glazbi te svemu onome što nedostaje gradskoj vrevi.

15.6.2010.
16:14
VOYO logo

Novi klub Fado & blues bavi se knjigama, glazbom te svime onime što je vezano za kulturu, umjetnost i duhovnost.

''Zamišljen je kao mjesto na kojem možete predahnuti, i uz kavu prelistavati knjige, preslušavati gramofonske ploče i tako makar na kratko pobjeći iz gradske vreve, sveopće jurnjave za materijalnim, te dnevne površnosti, mjesto na kojem možete pobjeći iz megalomanije i stresa u duhovni svijet pisane riječi, glazbe, likovnosti, alternative....'', rekao je Davor Slukan, voditelj projekta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fado & blues je klub u kojem možete kupovati knjige i ploče nekoliko poznatih hrvatskih nakladnika, kao i knjige iz antikvarijata po popularnim cijenama.

''Dio s antikvarijatom i second-hand knjigama radimo u suradnji s mojim imenjakom iz on-line antikvarijata arti-201001140679006. Volio bih spomenuti da subotom od 10 do 12 sati procjenjujemo i otkupljujemo knjige koje nam donesu naši gosti. Prigodno organiziramo i akcije kao što su predstojeća Ljeto u Zagrebu – knjige po 5 kuna ili već održana Book 2 go.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Od izdavača s kojima surađujemo odabrali smo uglavnom naslove koji su u skladu s našim afinitetima i vezani su za već spomenuta područja. Pokušavamo nedostatak prostora nadoknaditi kvalitetom ponude i proširenim područjem djelovanja. Imamo ambicija u nakladništvu gdje namjeravamo otkrivati novo i objavljivati djela domaćih autora te organizirati promocije i književno-glazbena događanja. U sklopu digitalne knjižnice imamo oko šezdeset naslova koje nam je ustupio gospodin Nenad Grbac s Digitalne-knjige.com te su one od sada dostupne besplatno i za građane.

U dodiru smo i s kazališnom scenom tako da ćete od jeseni kod nas moći kupovati ulaznice za kazališta Knap, ITD i Histrione. U suradnji s Jazz clubom planiramo njihove festivale obogatiti popratnim, tematski vezanim, sadržajima. Fado, etno, jazz, blues, klasična glazba… To slušamo i to nam se sviđa'', opisao je Davor Slukan novo mjesto u gradu koje će zasigurno privući veliki broj ljubitelja pisane riječi i dobre glazbe.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fado & blues bi, prije svega, trebao postati mjesto druženja i konstruktivnog predaha. Nalazi se u dvorištu Gundulićeve 11, i plijeni mirom te opuštenom atmosferom. Kada uhvatite vremena svratite i opustite se!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Love island games
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona