Knjige su tjedan dana u centru pažnje!

Predstavljen je program prvog Tjedna dobre knjige koji će se održati od 14. do 20. travnja diljem Lijepe naše. U 30 gradova ljubitelje knjiga očekuje 70 različitih događanja.

6.4.2011.
17:47
VOYO logo

Organizatori Tjedna dobre knjige uistinu su osmislili bogat program kako bi promovirali knjigu na način koji i zaslužuje.

U Tjedan knjige uključeno je 100 knjižara koji su u suradnji s organizatorima osmislili 70 programa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Cijeli tjedan će obilježiti poklon-knjiga Blizine, nigdine i fritule u kojoj su ukoričene priče na temu putovanja renomiranih domaćih autora, a dobit će je svi koji od 14. do 20. travnja upravo na knjige potroše više od 99 kn.

Promocija ovog izdanja održat će se u pet hrvatskih gradova, u Zagrebu, Osijeku, Splitu, Puli i Rijeci.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No zanimljiva poklon-knjiga je samo jedna sitnica koja će ljubiteljima knjige uljepšati ovaj tjedan. Tu je cijeli niz događanja od kojih neka moramo istaknuti.

Tu su brojne promocije drugih književnih naslova – nakladnici i knjižari pripremili su više od 50 događanja, a program je uistinu šarolik, bit će tu i glazbenih kvizova, razgovora, putopisnih predavanja kao i radionica za djecu. Za raspored događanja posjetite www.tjedandobrenjige.com ili potražite program Tjedna dobre knjige u obližnjoj knjižari.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najneobičniji dio programa zasigurno je 7 gradova čita 7 dana (i noći), svojevrsna čitateljska štafeta tijekom koje će Pula, Koprivnica, Split, Osijek, Zadar, Varaždin i Zagreb jedan za drugim čitati na glas po 24 sata. Čitat će književnici, studenti, djeca, odrasli, poznati i (zasad) nepoznati, a svi su pozvani da se prijave za sudjelovanje kao čitatelji ili da svrate i poslušaju što se to čita i pruže podršku dobrim knjigama i njihovim čitateljima.

Organizatori Tjedna dobre knjige pozivaju vas i na književni piknik i buvljak u nedjelju 17.04. od 12 sati, na zagrebačkom Bundeku. Bit će to opušteno druženje književnih autora i njihovih čitatelja, a uz roštilj i sportsko-društvene igre, sastavni dio piknika je i svojevrsni književni buvljak na kojem će se moći trampiti knjige za slasni roštilj, piknik dekica za salatu od tikvica ili knjiga za knjigu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona