Knjiga koja će posramiti građane Njemačke

Justyna Polanska je prije godinu dana napisala je knjigu pod naslovom 'Pod njemačkim krevetima' o svojim iskustvima koja je stekla čisteći po njemačkim kućanstvima.

26.4.2012.
13:44
VOYO logo

Naime, Justyna Polanska (pseudonim) je prije 11 godina došla iz Poljske u Njemačku. Željela je postati vizažistkinja, ali škola u koju se željela upisati bila je skupa. Morala je zaraditi novac da bi mogla financirati svoje školovanje, pa je prvo čuvala djecu u njemačkim obiteljima, a potom je počela raditi kao čistačica po kućama. Pri tome joj se svašta događalo, često i vrlo neugodne stvari.

"Događalo se da se muškarci preda mnom skinu i predlažu mi seks i slično. Kada dam oglas u novinama, nazovu me i pitaju: 'Imate li i crveni donji veš?'. I to iako je u mom oglasu jasno stajalo da želim čistiti i glačati rublje", ispričala je nakon što je napisala prvu knjigu. Događalo se i da je vrijeđaju, da joj plate manje nego što je dogovoreno ili da joj čak uopće ne plate, a ona nikada sudskim putem nije tražila zadovoljštinu jer je radila na crno, piše Deutsche Welle.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Top lista pronalazaka ispod kreveta, broj 2

No, Justyna je ipak našla načina da se osveti, pa je napisala knjigu u kojoj je opisala sve što je doživjela u njemačkim kućanstvima. Reakcije na njezinu prvu knjigu bile su brojne i burne. Justyna je postala samouvjerenija, ali je nastavila čistiti po kućama. O svemu što joj se dogodilo piše u drugoj knjizi pod naslovom 'Ne sasvim čisto' u kojoj priča i o svojim novim doživljajima na poslu.

Tako je u drugoj knjizi objavila novu top listu stvari otkrivenih pod njemačkim krevetima:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

1. Knjiga 'Pod njemačkim krevetima' čije su stranice napola izgorjele 2. Puna pelena - za odrasle 3. Ček za operaciju povećanja grudi 4. Duda varalica s tragovima ruža za usne u kućanstvu bez djece 5. Čipkasto donje rublje s integriranim gumenim penisom 6. Plazma-televizor za koji se tjednima vjerovalo da je izgubljen 7. Mrtva ptica koju je vjerojatno mačka tu dovukla 8. Mali srebrni tanjurić s dvije crte kokaina 9. Lula za hašiš 10. Duže vrijeme upotrebljavana zubna proteza

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo