Kineski akrobati iz Hrvatske se vraćaju s 40.000€ gubitka

Kineski nacionalni cirkus, koji je proljetos obavio turneju u našoj zemlji, kući se vratio s manjkom od 40 tisuća eura, zbog čega planiraju podići tužbu protiv agencije koja je organizirala njihov dolazak u Hrvatsku i Srbiju.

Kako je objasnio direktor i producent Kineskog nacionalnog cirkusa Raoul Schoregge za Slobodnu Dalmaciju, sporna agencija u Zagrebu u vlasništvu M. H. i H. H. nije im isplatila ugovorom zajamčenu svotu za šest dogovorenih nastupa.

“Tražili su šansu, obećali su nam profesionalizam, i posebno naglasili da neće biti nikakvih financijskih problema s turnejom. Ništa od toga nije napravljeno. Čak u ugovoru nismo tražili uobičajenih 50 posto plaćanja unaprijed, u namjeri da se osigura likvidnost hrvatskog partnera, potrebna za promoviranje i oglašavanje projekta. Dogovoreno je da se naš honorar i troškovi putovanja plate na prvoj predstavi u Hrvatskoj”, ispričao je Schoregge, koji je za tužbu angažirao splitskog odvjetnika Dina Puljića.

Do vlasnika agencije se ne može doći

Schoregge je potvrdio da dio novca jesu dobili, ali ne na vrijeme, a naveo je i da je organizaciji turneje bilo dosta propusta. “U našem poslu, njihova je reputacija propala. Nažalost, zbog takvog stava, i reputacija zemlje u kojoj rade pati…”, zaključio je Schoregge.

Nažalost, komentar vlasnika agencije M. H. i H. H. ne može se dobiti: mobiteli su im isključeni, linija agencije u Zagrebu ne funkcionira, a mailovi se sa službene adrese vraćaju…

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr