AUKCIJA U POLJSKOJ / Hrvatski kipar pomeo konkurenciju i prodao skulpturu za senzacionalan iznos: 'Osjećam se kao Joe Biden'

Image
Foto: Robert Anić/PIXSELL

Na dobrotvornoj aukciji u Poljskoj ukupno je prikupljeno 1,3 milijuna eura, što znači da je hrvatski kipar sam 'uprihodio' više od pola tog iznosa

4.6.2023.
16:05
Robert Anić/PIXSELL
VOYO logo

Hrvatski kipar Nikola Vudrag sudjelovao je, kao jedini strani umjetnik, na jednoj dobrotvornoj aukciji u Poljskoj i ondje uspio prodati svoj rad za najviše novca. Naime, njegova je skulptura 'Čelična djeva' prodana za nevjerojatnih 712.000 eura. To je ujedno i najveći iznos za koji je neki hrvatski umjetnik prodao svoje djelo, pišu 24 sata.

"Osjećao sam se ujutro kao Joe Biden. Nisam bio ni svjestan da sam ostvario najveću cijenu. Stvarno lijep osjećaj", kazao je Vudrag.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Novac za djecu Kenije, Gane, Ukrajine i Poljske

Njega je na aukciju pozvao vlasnik zaklade OmenaArt Foundation, poljski poduzetnik Rafal Brzoska, a uz njega je ondje sudjelovalo i petnaest poljskih umjetnika. Ulaznice za taj dobrotvorni događaj koštale su od 3.000 do 5.000 eura.

Sav prikupljen novac bit će doniran u humanitarne svrhe - za školovanje i pomoć djeci u Keniji, Gani, Ukrajini i Poljskoj. Ukupno je prikupljeno 1,3 milijuna eura, što znači da je Vudrag sam 'uprihodio' više od pola tog iznosa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo