Hoće li 'Eksplicitni sadržaji' stvoriti novu publiku?

Bacači Sjenki pokreću novi kazališni projekt Trilogija o zajedništvu koji će se ostvariti tijekom 2010. u suradnji s tri kazališta: ZKM-om, beogradskim Ateljeom 212 te Teatrom &TD.

23.2.2010.
13:11
VOYO logo

Prvi dio trilogije, Eksplicitni sadržaji zahvatit će ZKM već 1. ožujka, dok će se preostala dva odigrati 1. srpnja u Beogradu pod nazivom ®EVOLUCIJA: Master Class te 18. studenog Muški/Ženske - Ženske/Muški u zagrebačkom &TD-u.

Možemo li, u tek par sati djeljenja zajedničkog prostora i vremena jednoga kazališnog događaja, evoluirati od zajednice “uglađenih stranaca” u istinsku zajednicu ljudi sa svim postojećim razlikama, a ipak ujedinjenih u istoj strasti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mogu li “La vie en rose” i “Paint it black” biti otpjevani zajedno i stvoriti treću pjesmu i neku novu boju?

Ovim i mnogim drugim pitanjima se bave Eksplicitni sadržaji, kazališno putovanje na kojem svatko– i izvođači i publika – ima mogućnost izbora vlastite uloge i mjesta u zajednici, ali je cilj za sve isti: stvoriti “savršenu predstavu”.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Eksplicitni Sadržaji je politički korektna predstava (društveni događaj) koja jednako vrijeđa sve i/ili ostavlja sve jednako ravnodušnim. U bavljenju zajednicom, pa čak i onom kazališnom, ovo je insceniranje jednog susreta s mnogostrukim posljedicama koje možemo čak i predvidjeti. Kazališna zajednica je utjelovljenje konvencije; Bacači Sjenki propituju koliko daleko je publika spremna ići u ispunjavanju te konvencije i u slijeđenju njezinih pravila. “Put kojim se kreće je kratak i istovremeno beskrajan, a ovo je samo prva stanica.” Autor koncepta je Boris Bakal, režiju potpisuju Boris Bakal i Katarina Pejović, dramaturzi su Boris Bakal, Katarina Pejović i Stanko Juzbašić, a izvođači glumci Zagrebačkoga kazališta mladih.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo