Hendriksova muzika i dalje živi (VIDEO)

Posthumni album na drugom mestu

14.3.2013.
20:04
VOYO logo

Novi posthumni album Džimija Hendriksa plasirao se na "Bilbordovoj" top listi na drugo mesto, i tako ostvario najbolju poziciju za jednu njegovu ploču od 1969. godine.

Novi Hendriksov studijski album "People, Hell & Angels" objavljen je prošle nedelje i na njemu se nalaze njegove do sada neobjavljene pesme. U prvoj nedelji od objavljivanja je prodat u tiražu od 72.000 primeraka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na njemu se nalazi nekoliko muzičkih saradnji sa drugim muzičarima poput Bilija Koksa i Badija Majlsa pre nastanka grupe Band Of Gypsies i Hendriksove smrti 1970. godine. Na jednoj od pesama svira i Stiven Stils iz gupe Bafalo Springfild.

Ovako visoku poziciju za Hendriksov posthumni album obezbedila je odlična prodaja CD-ova, dok je po digitalnoj prodaji na iTunesu ovaj album na petom mestu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do sada je nakon smrti čuvenog gitariste bilo objavljeno nekoliko albuma, kao što su "First Rays of The New Rising Sun" (1997), koji je bio pokušaj da se rekonstruiše ploča na kojoj je Hendriks radio kada je umro 1970. godine. Ova ploča je uspela da stigne do 49. mesta u Americi i 37. mesta u Engleskoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo