Frljić mi je psovao majku, nije se ponašao normalno

4.10.2011.
17:19
VOYO logo

Kazališni redatelj Oliver Frljić poslao je otvoreno pismo medijima u kojem opisuje kako je nastao problem između njega i glumca Emira Hadžihafizbegovića oko predstave Pismo iz 1920. Naime, sporan je audiozapis iz Godine prevareHadžihafizbegovićeve ratne monodrame .

Frljić, podsjećamo, u otvorenom pismu tvrdi kako mu je u telefonskom razgovoru Hadžihafizbegović prijetio da će upasti na sarajevsku premijeru njegove predstave, koja će se održati 9. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Emir Hadžihafizbegović danas pak poručuje kako nema namjeru upasti na spomenutu predstavu, jer je trenutno izvan Bosne i Hercegovine.

'Frljić je rekao da mrzi pravoslavlje, islam i katoličanstvo'

''On je počeo psovati! Bio je u stanju koje nije normalno – ne znam je li on narkoman ili je bio pijan'', rekao je Hadžihafizbegović dodavši kako mu je Frljić opsovao majku.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Rekao je da kao autor ima pravo mrziti bosansko pravoslavlje, islam i katoličanstvo. Rekao je da je Bosna povijesna greška i da ga ne zanima ničije do njegovog. Ja sam mu na to rekao: 'Kome psuješ!? Zašto mrziš islam, pravoslavlje i katoličanstvo?!'

Odgovorio mi je da ima pravo na to. Psovao mi je balijsku majku, mislim da je bio drogiran. Moja najkraća reakcija je da je on nenormalan frajer'', poručio je Hadžihafizbegović.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pokušali smo kontaktirati redatelja Frljića kako bi komentirao optužbe za navodne uvrede i govor mržnje, no autor predstave Pismo iz 1920. nije bio dostupan.

Vezani članak:

arti-201110031269006

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo