FOTO: / Vrijeme je za historijsku pomirbu Zagreba i Splita

21.10.2010.
17:02
VOYO logo

Ravnatelj kazališta Kerempuh Duško Ljuština rekao je da se radi o drugoj ovosezonskoj premijeri na Noćnoj sceni, koja je u znaku Splita. Zanimljivom činjenicom naveo je da je to kazalište osnovano 21. ožujka 1964., a iste godine rođeni su i autori predstave. Ljuština je najavio da će se ta predstava u Kerempuhu izvoditi svaki petak i subotu u 23 sata.

Ističući da je konferencija za novinare zamišljena u znaku "historijske pomirbe Splita i Zagreba", Lucić i Dežulović odlučili su na novinarska pitanja odgovarati feralovskim stilom i jezikom splitskog i zagrebačkog gradonačelnika - Željka Keruma i Milana Bandića.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Upitan spominje li se u predstavi Kerum, Dežulović je odgovorio stihovima - ''Pristupaj mi s dužnim strahom i ne mrdaj tom kamerom, satrat ću te s Maybachom, zgazit ću te s Hummerom''.

Govoreći o predstavi Lucić je rekao da će svaka predstava imati drugi naziv, a i sadržaj će biti nešto izmjenjen. "Neke će numere biti izvođene svaki put, a neke samo jednom. Također, svaki put ćemo ići s drugim naslovom", dodao je.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Po Dežulovićevim riječima predstava je nastala "čistom improvizacijom". To je nešto između večeri poezije i cabareta, ništa klasično, dodao je.

Na upit zašto ne nastupa i Viktor Ivančić odgovorili su da je "on sramežljiv".

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Autori su izveli nekoliko ulomaka iz predstave te najavili premijeru 23. listopada.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo