FOTO: / 'Past in Present' - otkriven misterij Lubenica

Uz objavljivanje i promociju umjetničke likovne foto monografije Past in Present / Drevnost u sadašnjosti - Lubenice održava se i izložba u galeriji Studia Josip Račić.

4.10.2010.
12:58
VOYO logo

Izložba se otvara 21. listopada u 10 sati, a možete je pogledati do 2. studenog.

Na njoj će biti izloženo 18 umjetničkih fotografija, a na samom otvorenju biti će prikazan i zajednički video projekt Past in Present, od autora fotografija Željka Jelenskog i autora glazbe Jeffrey Krvopića – Jeff-a. Posjetiocima izložbe djeliti će se katalog izložbe, formata 21 x 29 cm na 16 stranica, a prvih 50 posjetitelja otovrenja izložbe uz katalog će dobiti na poklon i promotivni CD Past in Present.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Monografija Past in Present / Drevnost u sadašnjosti - Lubenice monumentalna je foto monografija posvećena jednom otočkom kvarnerskom gradiću s otoka Cresa.

Ovo vrhunsko umjetničko fotografsko ostvarenje potpisuje fotograf koji od krajolika redovito stvara metafizičke studije, jedan od rijetkih kojemu je kamera oruđe spoznaje, a ne tek puki registrator prirodnih ljepota od kojih zastaje dah. Promatrajući, studirajući, prateći satima i danima čudesne prirodne pojave, slijedeći putanje svjetla i sjena na kamenim zidovima Lubenica, umjetnički fotograf Željko Jelenski uspio je zabilježiti cjelokupan misterij ovoga gradića stvorivši antologijski ciklus fotografija!

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tekst za monografiju napisala je likovna kritičarka Vjesnika Marina Tenžera, a putopisno-povijesni tekst napisan je od samog autora foto monografije. Dizajn potpisuje dizajnerica Marija Sever.

Monografija na 164 stranice u velikom formatu od 30 x 40 cm, u tvrdom uvezu, donosi dosad neviđeni prikaz prirodnih ljepota malog creskog gradića. To je romantična bajka u slikama u kojoj se isprepliću prošlost i sadašnjost, mašta i stvarnost, sjeta i snovi. U toj smo bajci glavni likovi mi sami, skriveni duboko u kamenu i oblaku. Šetnjom kroz maleni creski gradić Lubenice spoznajemo što znači biti osamljen i biti sretan. Biti na mjestu koje je stvarno kao i naša mašta. Mjesto na kojemu je najbolje biti. Jednostavno biti...

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o fotografijama ugođaja, atmosfere i mistike koje nam oslikavaju Lubenice kroz različita godišnja doba, predstavljajući neodoljivi šarm i ljepotu tog malog mjesta.

Na jedinstven i neponovljiv način monografija prikazuje temeljitu studiju fotografa o gradiću Lubenice kao nepresušno bogatstvo različitosti i suprotnosti, rušeći stereotipe i otkrivajući skriveno. Uz Željka Jelenskog, fotografa, i Mariju Sever, dizajnericu, foto monografija nam daje jedinstvenu slikovitu priču i jedan novi pogled na prezentiranje umjetničkih fotografija u tiskovnom izdanju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U prodaji je hrvatsko-englesko izdanje ove foto monografije velikog formata, na 164 stranice sa 111 fotografija vrhunske umjetničke i grafičke kvalitete. Ova je knjiga odličan poklon Vašim prijateljima i poslovnim partnerima. Kupnjom ove foto monografije i sami sudjelujete u promicanju hrvatske kulture i baštine diljem svijeta

Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo