FOTO: / Mesić raspravljao o svojih deset proteklih godina

Najveću pozornost prvog dana ZSK-a izazvalo je predstavljanje knjige Borisa Pavelića, 10 boljih godina: Bilanca građanina-predsjednika Stjepana Mesića .

12.5.2010.
11:02
VOYO logo

U knjižari Profil Megastore otvoren je 7. Zagrebački sajam knjiga. Bogat sadržaj prvog dana Sajma započeo je predstavljanjem knjiga prošlogodišnjeg dobitnika nagrade Jutarnjeg lista i jednog od najzanimljivijih autora mlađe generacije, Rade Jarka. Knjigu Tango: Studija u hrđavo crvenom je uz autora predstavio Tonko Maroević, Jagna Pogačnik te Biljana Kosmogina s kojom je autor u najzanimljivijem djelu predstavljanja zaplesao tango.

arti-201005110614006 Raznovrstan program nastavljen je u 16 sati serijom događanja Nakladnici predstavljaju, a bilo je govora o knjigama: Afrika u usponu Gunthera Mahajana, Učinkoviti odnosi s javnošću S.M. Cutlipa, A.H. Cenetra i G.M. Brooma i Organizacijsko ponašanje Judgea i Robbinsa u nakladi Mate d.o.o.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Značaj knjiga obrazložili su Anđelko Šimić, Davor Meštrović i Ivan Spajić. U 17 sati nakladnička kuća Disput predstavila je kontroverzno djelo Mihaela Arcibaševa,Sanjin. Titulu romana s famom najvećeg književnog skandala 20. stoljeća obrazložili su Irena Lukšić i Boris Senker.

Najveću pozornost je izazvalo predstavljanje knjige Borisa Pavelića, 10 boljih godina: Bilanca građanina-predsjednika Stjepana Mesića u nakladi Novoga Libera i Novoga lista. Raspravu na prikaz njegovog političkog djelovanja održali su s početkom u 18.30 bivši predsjednik RH, Stjepan Mesić, Ivica Đikić, Slavko Goldstein i Boris Pavelić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U 20 sati u sklopu ZSK specijala Novi ženski glasovi hrvatske književnosti održan je okrugli stol. Raspravu na temu rastućeg broja uspešnih autorica na hrvatskoj književnoj sceni moderirala je Jadranka Pintarić, a sudjelovale su: Maja Hrgović, Sibila Petlevski, Milana Vuković Runjić, Dora Kinert Bučan i Sanja Pilić.

Jedinstveni spoj afirmiranih i novih autorica pokrenule su raspravu o potencijalima ženskih glasova u hrvatskoj književnosti i budućim trendovima koje uspješnost autorica donosi. Ivica Prtenjača je otvorio okrugli stol i istaknuo:'' Mini tema Sajma su nove prozne knjige, a nove ženske glasove i stasove najavit će Jadranka Pintarić''.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Jadranka Pintarić obrazložila je da se doista radi o novim knjigama, ali glasovima koje već svi poznajemo, a povezuje ih specifičan ženski pristup percepciji svijeta.

Rasprava je obuhvatila nove prozne naslove autorica i sudionica tribine: Vrijeme laži Sibile Petlevski, Pobjeđuje onaj kojem je manje stalo Maje Hrgović, Demoni i novinari Milane Vuković Runjić, Duša od gume Dore Kinert Bučan i Mala torba, velika sloboda Sanje Pilić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo