FOTO: / Ljubav koja razara i donosi pogibelj

Splitski HNK na svojim daskama predstavlja kapitalno djelo svjetske dramske literature, Shakespeareovog Hamleta u režiji Aleksandra Ogarjeva.

3.4.2010.
20:20
VOYO logo

U srijedu, 7. travnja u splitskom HNK bit će premijerno izvedena Shakespeareova tragedija Hamlet, kapitalno djelo svjetske dramske literature, najavljeno je na konferenciji na kojoj su se intendantu Milanu Štrljiću i redatelju Aleksandru Ogarjovu pridružili i neki glumci.

U naslovnoj ulozi je Mijo Jurišić, a u ostalim ulogama glume Ante Čedo Martinić, Ksenija Prohaska, Frane Perišin, Trpimir Jurkić, Anastasija Jankovska i drugi. Scenografkinja i kostimografkinja je Vera Martinova, redatelj videomaterijala Dan Oki, a scensku glazbu je odabrao redatelj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mene Hamlet nije priča o mržnji ili osveti, to je priča bez presedana, priča o nevidljivoj, nadljudskoj ljubavi. Ljubav danskog kraljevića prema ocu usporediva je sa svemirskim konceptom ljubavi prema ocu. Hamletova je ljubav oprečna kršćanskoj ljubavi. Ona nije stvaralačka, ona donosi pogibelj njegovim bližnjima i svima koje voli. Mi pričamo o tome da ljubav može biti i razorna, da može donijeti i potpuno uništenje", kazao je redatelj Ogarjov.

Ravnateljica splitske Drame Dubravka Lampalov rekla je kako je Hamlet kruna ovosezonske dramske produkcije te kako će glazbeno kazalište ravnopravno nastupati s dramskim.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za predstavu je zanimanje veliko, a ja sam ponosan na svu tu mladost koja sudjeluje u njoj. Uspostavili smo dobar kontakt s redateljem i mogu kazati da sam gotovo siguran kako ćemo dobiti hrabru, zaigranu i veselu predstavu", kazao je intendant HNK Milan Štrljić.

Predstava je na rasporedu 16. travnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Fnc 16
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo