FOTO: / Izaberite najljepše Riječke klupe!

Natječaj za dizajn elemenata urbane opreme Riječka klupa ide dalje. Nakon što je žiri prvu nagradu dodijelio radu čiji su autori Jelena Azinović i Jaša Zelmanović, na redu su vaši glasovi.

27.9.2011.
12:36
VOYO logo

Na natječaj objavljen 27. srpnja 2011. za dizajn elemenata urbane opreme Riječka klupa pristiglo je 125 radova.

Natječaj su objavili pogledaj.to i udruga građana Riječki val u osnivanju (udruga za promicanje kulture življenja).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Žiri, Saša Randić, pogledaj.to, predstavnik suorganizatora, Sven Jonke (Numen/ForUse) i Vladimir Mozetić </strong, predstavnik provoditelja (Riječki val), pregledao je sve pristigle radove i u tri eliminacijska kruga jednoglasno odlučio kako prva nagrada odlazi radu pod šifrom 86A. Riječ je o klupi čiji su autori Jelena Azinović i Jaša Zelmanović.

Žiri je obrazložio kako je riječ o duhovitom i promišljenom konceptu koji se zasniva na upotrebi readymadea, tj. brodskih bokobrana. Riječ je o predmetima koji su lako nabavljivi, dugotrajni i financijski prihvatljivi. U prostoru rad stvara minimalnu intervenciju koja se može aplicirati na raznim mjestima te šarenom bojom i flip-flop efektom stvara dinamiku i interakciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Istovremeno je žiri odabrao pet drugoplasiranih radova. Od izabranih radova moći ćete izabrati svog favorita, a rad s najviše glasova bit će izabran kao drugi pobjednik natječaja te osvojiti nagradu od 18.000 kuna.

Preostala četiri rada bit će nagrađena s 2.000 kuna.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pet drugoplasiranih radova po izboru žirija koje možete pogledati u našoj fotogaleriji su: Rad broj 24: klupa HRID, autor: Niko Crnčević, Rijeka Rad broj 52: klupa OCTOPUS, autor: Sabina Barbiš, Malinska Rad broj 75: klupa XXX KM, autori: Bojan Drezgić, Bojana Šantić i Tea Tomić, Zagreb Rad broj 80: klupaVAL, autor: Antonio Šunjerga, Šibenik Rad broj 120: klupa LAZY CATERPILLAR, autori: Office 011 (Dragan Marković, Danilo Beronja i Laza Belić), Beograd

Za svog favorita možete glasati ovdje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Skriveno u raju
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona