DVANAESTA NAGRADA: / Matanićev 'Zvizdan' pokorio još jedan međunarodni festival

Image
Foto: PIXSELL, Davor Višnjić

Nakon sjajnih rezultata u domaćim kinima, film 'Zvizdan' Dalibora Matanića niže nove uspjehe na međunarodnoj filmskoj sceni.

4.10.2015.
23:56
PIXSELL, Davor Višnjić
VOYO logo

U konkurenciji od devet dugometražnih naslova, među kojima je bio i višestruko nagrađivani mađarski film 'Saulov sin' Lászla Nemesa, međunarodni žiri kojim je predsjedavao renomirani englesko-francuski redatelj Roland Joffe (nagrađivani filmovi 'Polja smrti', 'Misija') 'Zvizdan' je proglasio najboljim. Riječ je o glavnoj nagradi inače prvog međunarodnog festivala posvećenog temi rata i konflikta, javlja slobodnadalmacija.hr.

Grand Prix spomenutog festivala dvanaesta je nagrada u nizu priznanja koje je proteklih mjeseci osvojio 'Zvizdan'. Festivalski život filma trenutno je u punom zamahu – nakon što je bio prikazan na 15 festivala, uz sjajne reakcije publike, struke i kritike, slijedi niz od zasada više od 30 potvrđenih festivala na kojima će se 'Zvizdan' predstaviti u narednim mjesecima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Najgledaniji film prošlog vikenda

Nakon što je u četvrtak otvorio festival LET'S CEE Film Festival u Beču te premijerno predstavljen publici u Austriji, jučer je održana izuzetno uspješna talijanska premijera filma na međunarodnom festivalu u Ferrari uz unaprijed rasprodane projekcije. U isto vrijeme film je predstavljen i na najutjecajnijem filmskom festivalu u Istočnoj Aziji, Busan Film Festivalu u Južnoj Koreji. Također, 'Zvizdan' paralelno gostuje i na Međunarodnom festivalu u Riju u Brazilu te na Haifa Film Festivalu u Izraelu, piše slobodnadalmacija.hr.

Sjajan prijem kod publike 'Zvizdan' ima i na domaćem terenu – u prvom vikendu prikazivanja pogledalo ga je 12 019 posjetitelja te je time bio najgledaniji film proteklog vikenda u hrvatskim kinima i uz Box Office rezultate ostvario treće najuspješnije kino otvaranje hrvatskog filma od osamostaljenja, nakon filmova 'Svećenikova djeca' Vinka Brešana i 'Šegrt Hlapić' Silvija Petranovića. U prvih sedam dana prikazivanja, 'Zvizdan' je pogledalo 16 929 posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Toma
Gledaj od 29.travnja
VOYO logo