Dvanaest najboljih preživjelo Sudnji dan

Betonsko podzemlje Muzeja suvremene umjetnosti se 1. listopada pokazalo kao sigurno sklonište za preživljavanje kreativnih potencijala progonjenih u uvjetima brutalne tržišne kompeticije.

3.10.2011.
12:07
VOYO logo

Nezavisni festival kreativnih komunikacija i jedini koji nagrađuje same autore Sudnji dan prošao je bučno baš kao što se i najavljivalo.

U prepunom podrumu u koji su se ugurali mnogobrojni dizajneri, glumci, ilustratori, kompozitori, slikari, DJ-evi, menadžeri, copywriteri, direktori, voditelji, street artisti, fotografi, redatelji, novinari, glazbenici, grafiteri, web-wizzardi, snimatelji, producenti, animatori, studenti, volonteri, prijatelji i fanovi, najboljih 12 kreativaca, koje je odabrao prijeki sud od 180 stručnjaka, te poseban Žiri klijenata, dobilo je priznanja u obliku Ordena sudnjeg dana.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

12 najboljih kreativaca

Copywriterima godine proglašeni su Tanja Škorić i Ivan Čepelak za TV reklamu Ono što nemamo čini nas jačima, a nagradu im je uručio novinar, glazbenik i publicist Ante Perković.

Marijana Zarić Ordenom je nagradila Dizajnera godine Igora Penovića za pakiranje pod nazivom Fresh.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Fotografkinja Ivana Vučić proglasila je Fotografe godine - dvojac Romano Decker i Dejan Kutić za modni editorijal Kosa, a najboljem snimatelju Predragu Dubravčiću za TV reklamu Svaki broj koji poželiš Orden su umjesto poznatog prošlogodišnjeg laureata Svena Papaonika uručili voditelji Barbara Kolar i Duško Ćurlić.

Glumica Marija Škaričić najboljim glumcem posthumno je proglasila Zorka Rajčića za TV reklamu Za sve koji se vole igrati, dok je Stanislav TomićRedateljem godine proglasio Bruna Ankovića za TV reklamu RBA image.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Matija BabićWeb-čarobnjakom proglasio je Elvisa Mehmedovića, autora web stranice slijepih i slabovidnih Novi Život, a basist legendarne grupe Boa i izvršni tajnik Hrvatske glazbene unije Zvonimir Bučević Buč je Kompozitorom godine proglasio Dubravka Robića za glazbu u TV reklami Svaki broj koji poželiš.

U kategoriji Ilustrator godine Orden Sudnjeg Dana iz ruku slikarice, ilustratorice i dizajnerice Sanje Pribić dobla je Marijana Jelić, za seriju ilustracija Čudesna kuharica Lize Brljize, dok je Animatorom godine redatelj, dizajner i animator Goce Vaskov proglasio Toma Vujnovića za postprodukciju na TV reklami RBA image.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Mlada nada domaće kreativnosti

S ciljem da podrže i inspiriraju nove generacije kreativaca u kategoriji Mlada nada, ekipa Sudnjeg Dana je ove godine udružila snage s Veleposlanstvom Kraljevine Nizozemske.

Najperspektivniju Mladu nadu vode na europski dizajnerski hotspot - Dutch Design Week u Nizozemsku, u ulozi specijalnog reportera Sudnjeg Dana. Ovu nagradu je dobio Alen Vuković, s Grafičkog fakulteta u Zagrebu za odjavnu špicu filma Koko i duhovi, a orden mu je uručila nizozemska veleposlanica Stella Ronner-Grubačić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Poseban Žiri klijenata kojeg čini 30 članova, predstavnika hrvatskih tvrtki i institucija iz komercijalnog i neprofitnog sektora Suradnikom godine proglasio je copywritera Sinišu Waldingera, za TV reklamu Ožujskog piva Dva Hrvata, tri političke stranke, a orden mu je uručila Mirjana Medenjak.

Piss of Art u MSU

Okupljeni u podzemlju Muzeja suvremene umjetnosti u sklopu izložbe Piss of Art stavili su u pogon umjetničke instalacije - 12 TOI TOI mobilnih WC-a, koje su različiti umjetnici oslikali samo za ovu prigodu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Nakon dodjele ordena koju su vodili Barbara Kolar i Duško Ćurlić krenuo je nezaboravan party Sudnjeg Dana, a za uzavrelu atmosferu dostojnu apokalipse pobrinuli su se DJ Rea, DJ Freez, DJ June 22, DJ Sanjin i DJ Volta.

Svi koji misle da se mogu opustiti nakon ovogodišnjeg Sudnjeg Dana grdno se varaju jer odbrojavanje za Sudnji Dan 2012. već je počelo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo