Domaći crtići sve popularniji na svjetskim festivalima

Hrvatski animirani filmovi, od povijesnih do novijih ostvarenja, gostovat će u svibnju i lipnju na filmskim festivalima u Njemačkoj, Francuskoj i Maroku, izvijestio je Zagreb film.

21.4.2010.
14:00
VOYO logo

Film "Tišina" Borivoja Dovnikovića-Borde bit će prikazan u programu "Animateka Elephant for Kids" na 17. festivalu animacije u Stuttgartu, a u studentskoj konkurenciji film "Jače od života" mladog autora Livija Rajha.

Stuttgartski festival održava se od 4. do 9. svibnja i smatra se jednim od značajnijih u svijetu animacije.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dva programa animiranih filmova za djecu, u trajanju sto minuta, odlazi na francuski festival "Plein La Bobine", koji se održava od 12. do 17. lipnja u mjestima La Bourboule i Le Mont-Dore.

Za to gostovanje izabrani su "Krava na mjesecu", "Nestašni robot" i "Cowboy Jimmy" Dušana Vukotića, "Lažni kanarinac" Norberta Neugebauera, "Ptica i crvek" Zlatka Grgića i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

U selekciji festivala FICAM u Meknesu, Maroko, koji će se održati od 6. do 14. svibnja, prikazat će se filmovi "Nespavanje ne ubija" Marka Meštrovića i "Miramare" Michaele Muller.

"Nespavanje ne ubija" ušao je i u selekciju ovogodišnjeg Annecyja te u Panoramu Animafesta, a "Miramare" u studentsku konkurenciju Annecyja i Animafesta, te na festivale u Italiji i Njemačkoj.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na festivalu u Maroku hrvatska animacija sudjeluje i programom s devet radova, koje će predstaviti umjetnički direktor "Zagreb filma" Krešimir Zimonić.

Prema njegovu izboru prikazat će se filmovi "Surogat" Dušana Vukotića, "Znatiželja" Borivoja Dovnikovića, "Idu dani" Nedeljka Dragića, "Satiemania" Zdenka Gašparovića, "Neboder" Joška Marušića, "Leptiri" Krešimira Zimonića, "In dividu" Nicole Hewitt, "Kućica u krošnji" Darka Kreča i "Teorija odraza" Darka Bakliže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
FNC17
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona