DOGAĐAJ KOJI NE SMIJETE PROPUSTITI! / Ovaj hrvatski grad u subotu postaje kulturno-umjetnički centar Europe

Image

Više od 70 događanja u samo jednom danu!

29.1.2020.
9:22
VOYO logo

U 2020. godini Rijeka postaje europski centar kulture, a sve počinje za nekoliko dana, točnije 1. veljače, svečanim otvaranjem EPK-a. Inače, Rijeka je prvi hrvatski grad koji nosi naslov prijestolnice kulture!

Kao ambasadori kulture, Grad Rijeka i Primorsko goranska županija, su pripremili bogat program kroz čitavu godinu s više od 600 događanja u koje je uključeno više od 300 organizacija iz 40 zemalja Europe i svijeta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

Na sam dan otvaranja, 1. veljače, pripremljen je šarolik kulturno-umjetnički program u kojem će se pronaći ponešto za svakoga. Program počinje već ujutro te traje sve do iduće zore, a razni događaji su planirani na više od 30 lokacija u gradu.

Tako ove subote u Rijeci možete pogledati dječje glazbene nastupe, izložbe, modne revije ili sudjelovati u pop up događanjima na ulicama grada, pridružiti se duhovitoj anti-turističkoj turi po gradu te plesati uz pregršt DJ nastupa i rock, pop, jazz, blues koncerata.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Image

U kasnim popodnevnim satima u HNK Ivana pl. Zajca održat će se protokolarni dio otvorenja Europske prijestolnice kulture kojem će nazočiti visoki uzvanici iz Europe i Hrvatske, a središnji program otvorenja, Opera Industriale, održava se u Riječkoj luci. Program u luci počinje u 19 sati, a hipnotizirat će vas kombinacija zvuka, glazbe, buke i efekata uz snažne simbole Rijeke i Europe. Dio publike se također pretvara u živi instrument jer svojom zvonjavom i bukom postaju dio izvedbe. U Operi Industriale na više lokacija na području luke nastupa više od 120 izvođača.

Image

Za organizaciju svečanog otvorenja, ali i čitavog projekta, zaslužna je sinergija između nevjerojatno velikog broja ljudi, udruga, umjetničkih organizacija, poduzetnika, ustanova i institucija. Ne propustite ovaj veliki dan i pridružite nam se u Rijeci 1. veljače, a detaljan program otvorenja i satnicu prvoga dana s više od 70 događanja pogledajte OVDJE.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
HELL'S KITCHEN usa
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona

Još iz rubrike

Image

Artistico predstavlja zanimljiv festivalski program i poziva na najkreativniju nabavku poklona