FOTO: / Denis Brajčić, novo ime na slikarskoj sceni čije vrijeme tek dolazi

Denis Brajčić novo je ima na domaćoj umjetničkoj sceni.

9.10.2013.
9:40
VOYO logo

Kada je na internet odlučio postaviti svoje slike, Denis nije ni slutio što će pokrenuti time. Ubrzo su da, naime, kontaktirali likovnjaci iz Milana.

Fascinirani njegovim umjetničkim djelima pozvali su ga na izložbu koja je još uvijek u tijeku i to na vrlo atraktivnoj milanskoj atrakciji - tornju Torre Bianca (Bijeli toranj) gdje je njegovu sliku u samo dva dana vidjelo čak 500 posjetitelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Riječ je o Selekciji od 5.000 umjetnika širom svijeta, što anonimnih, što etabliranih, no njegova je slika jedna od najpopularnijih koje su trenutno izložene tamo.

Kako je to bilo na početku...

Sklonost prema slikarstvu pokazivao je još za vrijeme škole, kada bi, kako je sam kazao za Danas.hr, umjesto knjiga i bilježnica, sa sobom nosio skice. Jednom ih je prilikom otkrio njegov profesor Jurica Krmpotić, koji nije mogao vjerovati da je ta umjetnička djela nacrtao baš on.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ispričao nam je i anegdotu iz djetinjstva kada je odlučio ''skicirati'' Tita, što nije naišlo na odobravanje članova njegove obitelji, a osobito tate. No, ovaj ''neuspjeli'' pokušaj nije ga obeshrabrio.

Ekspresija kakva se rijetko viđa

Ozbiljnije se slikarstvom počeo baviti prije dvije godine. Naime, tada je počeo kupovati platna i slikati, nakon što je poznati hrvatski umjetnik i svirač flamenca Franjo Ferenčak pohvalio njegov radi i dao mu dodatnu motivaciju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njegova prva slika pod nazivom ''Žena s cvijetom u kosi'' naišla je na oduševljenje mnogih kolega, stručnjaka i ljubitelja umjetnosti. U jednom su se svi složili - Brajčić ima ekspresiju koja se rijetko viđa. Jedan od likovnih znalaca Zvonimir Villa, koji je i završio Akademiju, nije vjerovao da je to njegovo djelo.

''Izvrijeđao me, nije mogao vjerovati da sam ja to naslikao'', ispričao je Denis za Danas.hr.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Do danas njegov opus broji 55 slika, a veliki uspjeh postigao je izlaganjem u Milanu na izložbi pod nazivom Ex-alt new Art. Reakcije posjetitelja i ljubitelja umjetnosti i više su nego odlične.

Kaže kako mu je na početku stvarao problem to što nema nikakvu stručnu naobrazbu, pa nije mogao procijeniti je li to što radi dobro ili nije, no sada više s time nema problema, rekao je Brajčić.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Napravio je i atelje u staroj kućici na vrhu Remeta gdje ''prazni'' svoju inspiraciju.

''Radim iz glave, najvažnija mi je ekspresija, kad dobijem inspiraciju, odem tamo'', kaže.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba u studenom

S obzirom na izuzetno pozitivne reakcije, odlučio je u Zagrebu u studenom napraviti i svoju prvu izložbu. Sve njegove radove možete pogledati na njegovoj službenoj stranici.

''Bit će neki ludi prostor, tipa neka industrijska hala, a imat ću i DJ-a. Doći će mnogi galeristi iz svijeta, iz Londona, Milana...'', otkrio je svoje planove te dodao kako mu je najveći cilj doći do New Yorka.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

''Nisam ljubitelj Amerike, no New York mi je top, imaju taj svijet umjetnosti i mislim da su moje slike stvorene za to tržište'', rekao je te potvrdio kako prvi kupci već čekaju na njegova djela.

Denis Brajčić rođen je u Zagrebu 11. ožujka 1971. godine. Bavi se umjetnošću od svojih ranih dana. Na svom životnom putu, skupljajući nova iskustva, Denis je pronašao vlastiti stil, jedinstven i snažan. Njegov izražaj je jednostavan, ali istovremeno dubok i jasan, savršeno smješten u svijet slike.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo