Brojna poznata lica na premijeri 'Kate Kapuralice'

27.7.2011.
13:52
VOYO logo

Premijera predstave Kate Kapuralica kojom je otvoren dramski program 62. Dubrovačkih ljetnih igra izazvala je velik interes mnogih domaćih ljubitelja kazališne scene.

Poznatih lica bilo je mnogo, pa su se tako u Dubrovniku našli Andro Knego, Frano Matušić, Mani Gotovac, Joško Juvančić, Davor Štern, Livio Badurina, Barbara Prpić, Željka Ogresta, Dubravko Merlić, Dubravka i Stijepo Šuica, Andro Vlahušić i drugi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako tek s minimalnim intervencijama u izvorni tekst napisan 1800., Kate Kapuralica je nevjerojatno suvremena u prikazu autentičnog života grada i u svojoj neopterećenosti konvencijama uljudnog ponašanja.

U realizmu svojeg jezika ocrtava sirovu i stvarnu sliku grada, progovara o ljudskim sudbinama, onim manje sretnima na socijalnoj mapi grada. Subverzivnost teksta i poganski jezik kojim se, na publici smiješan način, obraća, ipak progovara o vrlo ozbiljnim temama.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na Svetoj Mariji smjestila se u gotovo idealnu scenografiju, u gotovo prirodno okružje, u svojevrsni dubrovački geto gdje stanovnici sa svojim neotuđivim stanarskim pravima kao da kompromitiraju onu idealnu sliku grada. Ova produkcija 62. Dubrovačkih ljetnih igara Kate Kapuralice preko Stulijevog teksta, u tom prirodnom ambijentu, suprotstavlja živi grad idealnom gradu i daje značaj onim rijetkim ljudima koji danas pokušavaju unutar zidina pronaći svoje mjesto za život.

Sjajnu glumačku postavu predvode Nikša Butijer i Jelena Miholjević koja je uz Barbaru Prpić jedina nedubrovačka karika u ansamblu koji još čine i Maro Martinović, Perica Martinović, Srđana Šimunović, Nika Burđelez, Ivan Magud, Branimir Vidić Flika, Romano Nikolić i Nikola Baće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Scenografiju potpisuju Iva Matija Bitanga i Leo Vukelić, kostimografkinja je Doris Kristić, za glazbu je zadužen Frano Đurović, a za dramaturgiju Katarina Pejović.

Nakon uspješne premijere očekuju vas još četiri izvedbe 27., 28., 29. i 30. srpnja, a ulaznice su u potpunosti rasprodane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo