Bioskop Kozara postaje dućan Idea?

Umesto filmova gledaćemo robu široke potrošnje

5.4.2013.
11:19
VOYO logo

Posle nepunih godinu dana od velikog požara u kojem je izgoreo čitav enterijer bioskopa Kozara, počeli su radovi na ovoj bioskopskoj sali, a gradom kruže priče da će tu biti prodavnica lanca Idea.

U maju prošle godine više od 50 vatrogasaca i 17 vatrogasnih kola borilo se sa dva i po sata sa vatrenom stihijom u kojoj 1.000 kvadratnih metara bioskopske sale izgorelo do temelja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Međutim, ovih dana miris gareži i hladnih zidova zapljusno je Bezistan, kako je ponovo otvoren ulaz bioskopa Kozare, a umesto blagajnika zatekli su se ljudi u radničkim prslucima.

- Po ceo dan tuda cirkulišu i iznose ostatke greda, itisona, mebla, stolica, ali ne znamo šta je posredi - kaže jedna od uličnih prodavačica sa obližnje tezge za Novosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kako kolaju čaršijske priče, logo bioskopa zameniće reklama lanaca prodavnica Idea, a prvi filmovi ostaće u zaboravu na jednom od zidova prodajnih pultova.

Todorićevo vlasništvo

Bioskop Kozara, kao deo Beograd filma, privatizovan je 2007. kada je većinski vlasnik postao Nikola Đivanović koji je za 70 odsto kapitala platio 9,2 miliona evra.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Već 2008. obelodanjeno je da je Kozara, uz još četiri bioskopa, preprodata Ivici Todoriću, vlasniku hrvatskog Agrokora pa i lanca Idea, za sumu od 18 miliona evra.

Foto: Saša Čolić

Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo