Anđa Marić kao 'Alisa u zemlji čudesa'

Mladi kreativni trojac pozdravlja zimu vrućom izložbom fotografija U zečjoj rupi, koja donosi hrvatske glazbenike predvođene Anđom Marić i Josipom Lisac u ulogama Alise u zemlji čudesa.

8.4.2010.
15:45
VOYO logo

''Počni na početku, a kada dođeš do kraja - stani'', rekao je Cerigradski mačak mladoj Alisi koja je propavši u zečju rupu upala u najbizarnije tripoidne svjetove kojima su mnogi posljednjih stoljeće i pol upisivali značenja, no trojac Igor Jurilj (ideja, organizacija i realizacija), Dario Belić (fotograf) i Karla Andrić (odnosi s javnošću) su ga 'zarokali'.

Prvi mjeseci tekuće godine provedeni su u fotografiranju jedanaest hrvatskih glazbenika koji su utjelovili likove fantastične priče Lewisa Carrolla „Alisa u zemlji čudesa“ i „S druge strane ogledala“, ali na sasvim jedinstven način, posve drukčiji od onog što smo vidjeli u adaptacijama Walta Disneya i kralja bizarnosti Tima Burtona.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Njihova je Alisa karizmatična Anđa Marić koja upada u rupu Bijeloga Zeca (Tomfa-Kawasaki 3P) i dok ga pokušava uhvatiti, putovanje joj kompliciraju Cerigradski mačak (Ivan Dečak), svadljiva braća Cvilibim i Cvilibum (Aljoša Šerić kojeg ćete po prvi put vidjeti s kosom), potom zločesti zmaj Hudorak (Jerko Marić), bahata Gusjenica (Ida Prester) te Kraljica Herc (Josipa Lisac) koja zapovijeda vojskom karata (Sejo Sexon-Zabranjeno pušenje) i zasjenjuje neurotičnu Bijelu Kraljicu (Ivanka Mazurkijević).

Dakako, na ludoj čajanci našao se i histerični Šašavi Klobučar (Davor Gobac) u ružičastom izdanju, te Puh kao mafijaški boss (Demirel Pašalić-Kawasaki 3P).

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stilist projekta bio je Ivan Friščić, za frizure je bio zaslužan Zvonimir Franić, dok je glavna vizažistica bila Lisa Jericevich, te Josipa Brigljević. Anđu Marić šminkali su Empera i Špela Veble.

Otvorenje izložba „U zečjoj rupi“ održat će se u četvrtak, 15. travnja u knjižari Rockmark (Berislavićeva 13, Zagreb), a popratit će ju dodatno i glazba svjetskih glazbenika insipiriranim upravo Alisom, poput Toma Waitsa, Marilyna Mansona, Jefferson Airplanea, te Dannya Elfmana. Uz fotografije i glazbu otvorenje će uveličati fotografirani glazbenici.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Izložba će trajati do 1. lipnja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo