AGM / ipak povukao otkaz WHW-u!

'Jutros 15 minuta prije početka konferencije tisak u Galeriji Nova direktor AGM-a dopisom nas je obavijestio da povlači otkaz ugovora WHW-u o vođenju Galerije', izvijestili su iz WHW-a.

5.7.2013.
18:39
VOYO logo

"Ovaj dopis bio je kopiran čelnim ljudima gradske uprave - Milanu Bandiću, Vesni Kusin i upravi Zagrebačkog holdinga. Kao ni otkaz ugovora, ni povlačenje ugovora nisu argumentirani ni jednom rečenicom", izvijestio je WHW, kustoska inicijativa potekla iz Hrvatske.

Kako je priopćeno iz inicijative, iz WHW-a su prije konferencije za novinare zatražili stav nadležnih institucija - Gradskog ureda za kulturu, obrazovanje i sport, Ureda gradonačelnika i Ministarstva kulture, s molbom za podršku u ovoj situaciji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Ministrica kulture Andrea Zlatar-Violić odgovorila je na naš dopis i dala podršku programu galerije i radu WHW-a. Međutim, za sada WHW nije dobio službenu reakciju od niti jedne gradske institucije. Premda smo zadovoljne ovim iznenadnim obratom, te se nadamo da to znači da će nam ugovor ugovor za 2014. biti obnovljen, smatramo da je ovakvo povlačenje otkaza, jednako kao i sam otkaz ugovora, neprihvatljiv na razini kulturne politike grada Zagreba", ističu.

'Nužno je da se argumentacija izloži javno'

Iz WHW-a kažu kako se nadaju da su ljudi zaduženi za kulturu u gradskim institucijama reagirali pritiskom na AGM i Zagrebački holding te ukazali na kvalitetu programa Galerije Nova. "No, smatramo nužnim da se ova argumentacija izloži javno i da se u kulturnu politiku Zagreba uvedu mehanizmi koji će spriječiti da se ovakav postupak ponovi - već sutra - Galeriji Nova ili bilo kojoj drugoj instituciji", zaključuju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Brak na prvu UK
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo