'Sanader bi u S. Koreji i Jugoslaviji dobio metak u čelo'

“Da je u ovoj ludoj državi sve moguće, znao sam čim sam ljetos ugledao Sanadera kako nam se šeretski smiješi s ljetovanja. Da je ovo normalna država, za sve vrijeme suđenja Sanader ne bi izašao iz kaveza”, navodi u pismu poznati odvjetnik Vladimir Gredelj koji protestira zbog gostovanja Sanadera na nacionalnoj televiziji.

Bura oko gostovanja Ive Sanadera u emisiji Aleksandra Stankovića Nedjeljom u 2 ne jenjava.

Prosvjedno pismo nekim medijima uputio je Vladimir Gredelj, bivši odvjetnik HDZ-a u aferi Fimi media.

Prisjeo mu ručak

Poznati odvjetnik teškim se riječima obrušio na neželjenog gosta, ali i na HTV koji, kao javnu televiziju, proziva zbog izbora bivšeg premijera za vruću stolicu Ace Stankovića. HRT naziva “ludom kućom”, urednika emisije proziva zbog profesionalnog suicida te tvrdi kako mu je zbog emisije prisjeo nedjeljni ručak.

“Čime je Sanader zaslužio nastup u elitnom terminu? Je li za to “zaslužan” isključivo Stanković ili je to rezultat ukupne politike vođenja najmoćnije medijske kuće. Ako je ovo drugo, kuda je i za koga vode.

Atentat na zdrav razum

Da nije javna televizija, ova pitanja ne bih postavio. Ako Stanković hrvatskoj javnosti objasni da je ovaj nastup Sanadera bio u javnom interesu, javno ću mu se ispričati. U svakom slučaju, netko mi s HTV-a ovo mora objasniti, ako ni zbog čega, onda zbog pretplate koju vam plaćam.

Ovo je pitanje jako važno kako bismo znali koga sve treba smjesta udaljiti iz te “lude kuće”. Jer, ako nečeg nije bilo ili nije moglo biti ni u Jugoslaviji niti u Sjevernoj Koreji, koja je po Sanaderu po demokratskim standardima bolja od Hrvatske, to je da osoba optužena za najveću pljačku hrvatskih građana u najgledanijoj TV emisiji izvrši “atentat na zdrav razum” tih istih građana i pokvari nedjeljni ručak sretnicima koji su si ga, zahvaljujući njegovom genijalnom vođenju države, uopće mogli priuštiti.

U Sjevernoj Koreji i Jugoslaviji gospodin Sanader kod ovakvog stanja stvari vrlo vjerojatno dobio bi metak u čelo. Da je u ovoj ludoj državi sve moguće, znao sam čim sam ljetos ugledao Sanadera kako nam se šeretski smiješi s ljetovanja. Da je ovo normalna država, za sve vrijeme suđenja Sanader ne bi izašao iz kaveza”, dio je Gredeljevog pisma kojeg prenosi Večernji list.

Gredelj smatra da je netko morao pravovremeno spriječiti Stankovića da počini “profesionalni suicid”.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr