Velikogorički vozači žele nove tablice, VG umjesto ZG

‘Nadamo se da će nam odgovoriti i podržati inicijativu, za razliku od prethodnika koji nam nisu ni odgovorili’, kažu mladi haenesovci, koji su ponovno predložili da velikogorički vozači dobiju vlastitu registarsku oznaku, umjesto sadašnje ZG.

Ako inicijativa prođe, Velika Gorica bi bila prvi grad Zagrebačke županije koji je uveo vlastito registracijsko područje, a koje bi obuhvatilo 41 tisuću registriranih vozača i 32 tisuće motornih vozila. Inicijativu su pokrenuli i predložili mladi HNS-a, a treba dobiti zeleno svjetlo ministra Ranka Ostojića, Zagrebačke županije i Županijske skupštine. Inicijatori se nadaju da bi novu registraciju mogli dobiti već sljedeće ljeto.

Goran Beus Richembergh iz HNS-a kaže da su dobro razmislili i o troškovima koji građane očekuju promjenom tablica i zbog toga su sljedeću godinu, u kojoj Hrvatska postaje članica EU, predložili kao najpovoljniju.

S novim tablicama građani bi uštedjeli

“Tablice će se ionako mijenjati kad uđemo u EU. Uvede li Velika Gorica svoje registracijsko područje, građani bi uštedjeli jer bi plaćali niže osiguranje po vozilu. Naime, osiguravateljske kuće osiguranje naplaćuju po stupnju rizika, a Zagreb spada u najvišu rizičnu zonu”, objasnio je Beus Richembergh za Večernjak.

S inicijativom uvođenja novih registarskih oznaka slaže se i gradonačelnik Dražen Barišić, ali još uvijek se čeka na odgovor ministra.

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr