AKCIJA ZAGORSKE POLICIJE

U GRUPI DILERA UHIĆEN I DJEČAK: Pred školama su prodavali marihuanu, amfetamin, ecstasy…

Kriminalna skupina koja je veliki dio Zagorja i Zagreb opskrbljivala drogom, prodajući je čak i pred školama, pala je u ruke policije.

Riječ je o devetorici dilera, među kojima je i jedan maloljetnik. Oni su, kako je utvrđeno, diljem Zagorja prodavali drogu, ne libeći se nuditi je i učenicima.

Prodavali i halucinogene gljive

Skupina je operirala po Stubici, Zlatar Bistrici, Zaboku, ali i Zagrebu, gdje su mahom prodavali marihuanu te amfetamin, ecstasy i psilocibin.

Šef zagorske kriminalističke policije Kristijan Potočki uputio je posebno upozorenje roditeljima.

press-droga-9-6-16-012

“Želimo upozoriti roditelje da je njihovoj djeci droga lako dostupna, ima je puno, nudi se na cesti”, rekao je na konferenciji za novinare danas u sjedištu Policijske uprave krapinsko-zagorske. Posebno je istaknuo dostupnost halucinogene gljive psilocibin koja se vrlo jednostavno i uzgaja.

OPASNA NOVA DROGA ODNOSI ŽRTVE: ‘Spriječili smo da na ulice dođe čak 160.000 smrtonosnih doza’

Cijena droge

U finišu ove akcije, tijekom koje su osumnjičeni praćeni i prisluškivani, pronađeno je ukupno 2.892,32 grama marihuane, deset stabljika indijske konoplje, četiri vage, sedam drobilica i određena količina novca koji potječe od prodaje droge.

Prema policijskim informacijama gram marihuane prodaje se za 50 do 100 kuna, dok ona umjetno uzgojena postiže i cijenu do 20 tisuća kuna za kilogram.

DROGA U SPREMNIKU GORIVA: Zaplijenjeno više od 2kg heroina i 10kg punila

“Dostupnost lakih droga u Zagorju je velika i mladi ih puno konzumiraju. Samo tijekom praćenja utvrdili smo da je od uhićenika na dnevnoj bazi marihuanu kupovalo 150 konzumenata”, rečeno je na konferenciji za novinare povodom ove zaplijene.

press-droga-9-6-16-032

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr