SELJAČKA NESLOGA

PUČ U HSS-U! PETIR POKREĆE SMJENU BELJAKA: ‘Zatajio je bitan dio svoje prošlosti, prijavili smo ga i državnim tijelima’

Članovi HSS-a nezadovoljni radom čelnika stranke Kreše Beljaka, a predvođeni HSS-ovom eurozastupnicom Marijanom Petir, pred nadležnim stranačkim tijelima pokrenuli su postupak za isključenjem Beljaka iz stranke, a pred nadležnim državnim tijelima postupak za nadzor vođenja HSS-a.

Marijana Petir tvrdi kako je Beljak zatajio bitan dio svoje prošlosti zbog koje ne bi mogao biti član HSS-a. Tvrdi kako Beljak koristi rječnik ulice, vrijeđa žene  i ruši ugled HSS-a. Europarlamentarka ga optužuje i da unutarstanačkoj oporbi ne dopušta nazočnost sjednicama Glavne skupštine.

BELJAK SUSPENDIRAO PETIR I JOŠ 100 ČLANOVA HSS-a: ‘Radili su protiv stranke i govorili ljudima da ne glasuju za komuniste!’

“Nismo pozvani na Skupštinu, ne znamo razlog, ali to je jasno kršenje Statuta od strane predsjednika Beljaka. Vidjeli ste da provodi čistke, udaljava iz stranke najveće dužnosnike samo zato što smo nezadovoljni njegovim odlukama”, tvrdi. Petir je izvijestila kako ne samo da su pokrenuli postupak za njegovo isključenje iz stranke nego su ga prijavili i nadležnim državnim tijelima.

PETIR EKSPRESNO UZVRATILA UDARAC BELJAKU: ‘Suspendirao me jer se jako boji da ću se kandidirati za predsjednicu HSS-a!’

Darko Koren, koprivničko-križevački župan, koji je zajedno s Petir i još stotinjak članova suspendiran, kaže da Beljak suspenzijama želi spriječiti eventualne protivnike na unutarstranačkim izborima te da je Beljak prešao svaku granicu te je ovakav potez bio nužan.

MARIJANA PETIR NE ODUSTAJE: ‘Ja se bojim samo Boga, to Beljaku najviše smeta. Podsjeća me na Tita i Staljina’

Petir, kojoj su pred novinarima dali vile “da očisti HSS”, nastavila je kako je sve ovo jedna farsa i igrokaz Kreše Beljaka koji nastoji udaljiti delegate koji ga ne podržavaju.

“Beljak je prodao HSS za Judine škude. Sram ga može biti i tražim da odstupi”, odlučna je Petir, dodajući kako je Beljak “ljevičario više od najžešće ljevice” te da “nije dostojan imena HSS”. “Svi su me pitali gdje smo njega našli, članove stranke je bilo sram”, tvrdi Petir.

Komentirala je i poziv Andreja Plenkovića da HSS ponovo surađuje s HDZ-om. “O tome trebaju odlučiti stranačka tijela. A Beljak odlučuje o svemu sam pa je na kraju i odbio poziv”, kaže Petir.

Gospođa Petir  često mijenja stavove. Ali te promjene izvučene kronološki djeluju dosta zabavno

Imaš komentar?

Povratak na Net.hr